GÜNDEME BAKIŞ – Seferihisar Belediyesi’ne ait 15 bin 127 metrekare turizm tesisi alanı imarlı arazi 30 Aralık’ta ihale edecek. Bu konuda yapılan eleştirilerle ilgili Seferihisar Belediyesi’nden açıklama geldi.

11 MİLYON TL’LİK FAYDA SAĞLAYACAK!
Açıklamada şöyle denildi:

“Söz konusu parseller kıraç ve taşlık bir toprak yapısına sahip olup, sadece turizm tesis alanı yapılabilecek niteliktedir. Günümüz şartlarında belediyemizin turistik tesis yapıp işletme imkânı olamayacağı için, belediye meclisimizce özel sektörün bu alanı değerlendirmesinin Seferihisar’ın yararına olacağı kararlaştırılmıştır. Buraya yapılacak tesis, Seferihisar’daki istihdamı arttıracak, ekmeğimizi büyütecektir. Belediyemize ait bu parsellerin satışından gelecek parayla vergi yapılandırmasına başvurup tamamını vergi dairesine yatıracağız. Böylelikle yapılandırmadan da 11 Milyon TL gibi bir fayda sağlayacağız”

''BEDAVA ARAZİ VERMİYORUZ”

“Biz İstanbul Silivri’deki gibi semirtilen yandaş müteahhitlere yüzlerce dönüm bedava arazi vermiyoruz. Üstünde değer olan, stratejik fabrikaları satmıyoruz! Biz AKP’li belediyeler gibi vergi borçlarımızı cami arsası takas ederek kapatmıyoruz. SPK onaylı değerleme kuruluşlarının belirlemiş olduğu rakamlarla, şeffaf bir şekilde ihaleye çıkıp hem yatırımcının önünü açıyor hem de belediyemize kaynak yaratıyoruz”