GÜNDEME BAKIŞ – Seferihisar’da uzun süre CHP ilçe başkanlığı görevinde bulunan, 31 Mart yerel seçimleri öncesi belediye başkan aday aday olmak için görevinden istifa eden İsmail Yetişkin, partisi tarafından aday gösterildi ve seçimi kazandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in oturduğu başkanlık koltuğuna oturan Yetişkin, “Tunç Bey’i Seferihisar’dan Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yolladık. Devraldığımız koltuğun ağırlığını biliyorum. Gözlerin üzerimizde olduğunu da biliyoruz. Bu koltuğun değerin düşürmeyi, Seferihisar halkının yüzünü kara çıkarmayı hiç istemem. Tunç Başkanımızın göğsünü kabartmak isterim. Bunun için de çok çalışıyoruz” dedi.

ÇOK SAYIDA PROJEMİZ VAR
Hayata geçirecekleri çok sayıda projesinin olduğunu anlatan Başkan Yetişkin, “Ürkmez ’de belediyenin yeni bir birimlerini açıyoruz. Bir bina kiraladık. Belediyenin imar, fen işleri gibi birimleri burada hizmet verecek. 26 kilometre uzaklıkta bir bölgemiz. Vatandaş, imar durumunu sormak için bile bir gününü harcıyordu. Artık böyle bir şey yaşanmayacak. Ürkmez Pazar yerinin üstünün kapanması için çalışma yaptık. Büyük Akkum plajı ile ilgili yeni bir çalışmamız var. Düzce köyümüzde gözlem evi kuracağız. Genç grupların ilgisini çeken bir konu. Seferihisar’da en uygun nokta burası. Köylerimizde, mahallerimizde yetişen ürünleri markalaştırma hedefimiz var” dedi.

BÜYÜKŞEHİR’DEN BÜYÜK BEKLENTİMİZ VAR
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çok sayıda projeyi birlikte gerçekleştirmek istediklerini belirten Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, “Tunç Bey bizim için büyük bir şans. Bu şansı sonuna kadar kullanmayı hedefliyoruz. Kendisini de çok seviyoruz” dedi.

HAKLI GURURU YAŞIYORUM
Başkan Yetişkin, 14 yaşından beri CHP’de siyaset yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Bu koltuğa oturmak gerçekten güzel bir duygu. Siyaset uzun soluklu bir iş. 14 yaşından beri CHP’de siyaset yapıyorum. Gençlik kolları yöneticiliği, ilçe yönetim kurulu üyeliği, ilçe başkanlığı…Hem kendi açımdan hem de CHP’ye gönül verenlerin açısından benim bu koltuğa oturmam büyük bir gurur oluyor. Partinin yetiştirdiği bir isimim. CHP’den belediye başkanı oldu denmesi beni gerçekten çok mutlu ediyor. Bunun haklı gururunu yaşıyorum” dedi.