Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'de yaşayan ve bir haftadır koronavirüs nedeniyle evinde tedavi gören evli, 1 çocuk babası İrfan Demirtaş, bugün sabaha doğru nefes darlığı şikayeti yaşadı. Ailesi tarafından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine eve gelen sağlık ekipleri tarafından Demirtaş, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Demirtaş, doktorların müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Yöresel türküleri seslendirmesiyle bilinen Demirtaş'ın ölümü ailesi ve sevenlerini yasa boğdu. 2 doz Sinovac aşısı bulunduğu öğrenilen Demirtaş'ın cenazesinin, bugün öğlen Yeni Şehir Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bölgemizin yetiştirdiği en önemli sanatçılardan, müzik ve sanat yaşamıyla örnek bir kişilik olan hemşehrimiz, müzisyen İrfan Demirtaş'ı kaybettiğimizi derin bir üzüntüyle öğrendim. Merhuma Allah'tan rahmet, Demirtaş ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum" dedi.

Demirtaş'ın kendisi gibi ses sanatçısı olan oğlu Hamdi Demirtaş da "Koronavirüs maalesef canım babamı bizden aldı. Mekanın cennet olsun babam" dedi.