GÜNDEME BAKIŞ – Sayıştay raporunda şu görüşlere yer verildi:

“Yapılan inceleme sonucunda kurum bünyesinde çalışan işçilerin birikmiş ücretli izinlerinin bulunduğu tespit edilmiştir. İşçiler emekli olduklarında veya herhangi bir şekilde iş akitleri sona erdiğinde mevzuat hükümleri gereği yıllık izin hakları ücrete dönüşmektedir.

Yıllık izin ücreti son ücret üzerinden hesaplandığından işçiler yıllık izinlerini biriktirmektedirler. Bu durum idarelerin hem ödeme güçlüğü çekmesine hem de cezai yaptırımlarla karşılaşmasına neden olabilmektedir. Yapılan incelemede 634 işçinin toplam 42209 gün kullanılmamış yıllık izni bulunduğu tespit edilmiştir. Bu durumun mevzuata aykırılık teşkil ettiği değerlendirilmektedir”

DENETİM GÖRÜŞÜ! DOĞRU VE GÜVENİLİR!
Denetim görüşünde ise şöyle denildi:

“İzmir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 2019 yılına ilişkin yukarıda belirtilen ve ekte yer alan; geçerli finansal raporlama çerçevesi kapsamındaki mali rapor ve tablolarının, “Denetim Görüşünün Dayanakları” bölümünde belirtilen hesap alanları hariç tüm önemli yönleriyle doğru ve güvenilir bilgi içerdiği kanaatine varılmıştır.