Kentin akciğerleri konumundaki Kültürpark’ı İzmir’e kazandıran ve Kültürpark Tenis Kulübü’nün de kurucusu olan Dr. Behçet Uz’un torunu Diş Hekimi Kurtul Kaptanoğlu’nun liderliğinde toplanan ‘Geçmişten Geleceğe KTK Grubu’, bir yandan Kulübü kentin sosyal ve spor hayatındaki eski güçlü konumuna yeniden getirmeyi hedeflerken, bir yandan da  yerel dinamiklerle işbirliği içinde çalışarak, İzmir’e tenis kenti kimliği kazandırmanın mücadelesini vermek amacıyla KTK Yönetim Kurulu adaylığını açıkladı.

Kaptanoğlu, 12 Ocak’ta gerçekleşecek seçime Sarı Liste olarak katılacak ‘Geçmişten Geleceğe KTK Grubu’nun yüzde 60’nın kadınlardan oluştuğunu belirtti ve KTK tarihinde ilk kez, mevcut Yönetim Kurulu üyelerinden kimseyi bünyesinde barındırmadığına dikkat çekti.

Kültürpark ve KTK’nın korunarak geleceğe taşınması için 3 nesildir mücadele eden bir aileden geldiğini hatırlatan Kaptanoğlu, “ Dedem Dr. Behçet Uz, Kültürpark ve KTK’yı kuran kişidir.  Annem Ödel Kaptanoğlu da, Kültürpark içinde yapılaşmaya izin verilme niyetinin ortaya çıktığı 1989 yılında, insan zinciri oluşturarak İzmirlinin Kültürpark’taki yeşil yoğunluğunu koruma duyarlılığını sergilemesini sağladı ve dönemin Cumhurbaşkanı’nın huzuruna kadar çıkarak, Kültürpark’ın 2. derece SİT alanı olarak korunmasını sağladı. Ben de aile geleneğini sürdürmek adına, arkadaşlarımla birlikte, güzide Kulübümüz için;  küçük bir azınlığın arka bahçesi tabiri gibi, bugün ülkemizde sıkça karşılaşılan kibirli ve ayrıştırıcı söylemlerin çıktığı bu dönemde, KTK’ya sahip çıkmak ve Kulübü kentin sosyal ve kültürel hayatında daha güçlü bir konuma getirmek için kollarımızı sıvamaya karar verdik” diye konuştu.

KTK, İzmir’e tenis kenti kimliği kazandıracak 
‘Geçmişten Geleceğe KTK Grubu’ndaki 3 üyenin milli sporcu  olduğunun altını çizen Kurtul Kaptanoğlu, şöyle konuştu: “ Biz milli sporcularımızın da desteğiyle, İzmir’e uluslararası müsabakaların da düzenleneceği tenis kenti kimliği kazandırmak için projeler hazırladık.. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de desteğini arkamıza alarak,  ulusal tenis turnuvaları düzenlediğimiz gibi uluslararası tenis turnuvaları düzenleyeceğiz. Performans tenisini dünya standartlarına yükselteceğimiz gibi , veteran tenisine de daha çok eğilerek, üyelerimiz arasında   tenis turnuvaları düzenleyeceğiz. İzmir’e ve kulübümüze, Tenis Kütüphanesi, Tenis Müzesi kurarak katkı yapmak istiyoruz. Kortlarımızı ITF standartlarında yenileyeceğiz.” Altyapı, eğitim ve etkinlik konularında uzmanlığı tanınmış kişilerle birlikte projelerimizi hazırladık. Gerekli teknik ve finansman ihtiyacı için bir yandan AB fonlarından yararlanmak için girişimlerde bulunurken, diğer yandan da belediyeler başta olmak üzere yerel dinamiklerle işbirliği içinde olacağız.”
 

Anketlerle, üyelerin beklentileri belirlendi
Kurtul Kaptanoğlu, KTK’nın geçmişte 2 bin den fazla üyeden, günümüzde 571 üyeye kadar gerilediğini, sadece İzmir’in değil, Türkiye’nin spor hayatında öncü bir kulübüyken, çeşitli nedenlerden dolayı üyelerini ve etkinliğini kaybettiğini vurguladı. Kaptanoğlu, şunları söyledi: “Yaptığımız anketlerle, üyelerimizin dörtte birinin düzenli tenis oynadığını, geri kalanlarının ise ağırlıklı olarak kültürel, sanatsal ve sosyal aktivitelerin güçlendirilmesini istediğini belirledik.  İlk hedef olarak üye sayımızı yeniden artırmayı amaçlıyoruz. 20 yıldır hiçbir yönetim bu kadar kapsamlı ve büyük projelerle gelmedi. İlk kez “Geçmişten Geleceğe KTK Grubu’ olarak kentin spor ve kültür hayatına güç katacak projelerle geliyoruz. Kültürpark Tenis Kulübü,  sosyal, kültürel ve sanatsal konularda ise fiziksel şartları iyileştirilmiş mekanlarda daha güçlü programlarla üyelerinin beklentisini karşılayacak.  Tesislerimizdeki alanlarımızı daha verimli  kullanarak daha çok söyleşi, daha çok seminer, daha çok eğitim,  sergi ve sosyal etkinlik düzenleyen bir KTK hedefliyoruz” diye konuştu.

12 Ocak 2020 tarihinde gerçekleşecek KTK Genel Kurulu’nda, Sarı Liste’den katılacak Yönetim Kurulu adayları:
Başkan Adayı Kurtul Kaptanoğlu
Yönetim Kurulu üyeleri:
Alp Esin
Aycan Kurtcan
Aydan Ersezen
Burçe Kürkan Büküşoğlu
Cemal Yılancıoğlu
Efe Kumova
Feride Berki Saraçoğlu
Jizlen Atay
Osman Taner
Özce Turgay
Pınar Görçiz
Pınar Şenman
Saffet Mutluer
S. Sevkan Soyuer
Şayan Saygılı
Şekip Kılıçarslan