Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – Bayraklı’yı 6.9’luk deprem Bayraklı’yı vurdu. Depremin ardından Bayraklı Belediyesi harekete geçti. Osmangazi’deki hizmet binasında kriz masası kurdu. Vatandaşların talep ve ihtiyaçlarına bu masa üzerinden yanıt verildi.

CHP İLÇE ÖRGÜTÜ DE AÇTI

CHP Bayraklı ilçe Başkanlığı da Öğretmen evinin yakınında yardım ofisi açtı. Partililer vatandaşların ihtiyaçlarına imkanlar ölçüsünde karşılamaya çalıştı. Ancak CHP Bayraklı İlçe Başkanı Pınar Susmuş’un bu süreçte Bayraklı Belediyesi ile temasa geçmediği öne sürüldü. İlçe başkanının Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un başkanlığında düzenlenen toplantılara da katılmadığı iddia edildi.

SANDAL’DAN TEPKİ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, dün meclis üyeleri ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı bir toplantı düzenledi. İlk kriz toplantıya ilçe başkanı  Pınar Susmuş'un çağrılmamasıyla başladı. Daha sonra Susmuş'a davet gitti. Susmuş’un, “Genel başkan yardımcıları, parti yöneticileri geliyor bana haber verilmiyor. İlçe başkanlığı dışlanıyor. Bir koordinasyonsuzluk var” çıkışında bulunduğu Sandal’ın da, “Koordinasyonsuzluk diye bir şey kesinlikle yok! Bunun sorumlusu biz değil. Kriz masasının yeri belli. Beni de arayıp ‘şu isimler gelecek’ diye bilgi veriyorlar. Ben de yanlarına gidiyorum. Ben vatandaşın derdiyle uğraşıyorum. Herkes gelip işin ucundan tutuyor. Kimseye özel davet çıkmadık” dediği öğrenildi. Susmuş’un bazı sözleri üzerine Sandal’ın toplantıyı terk ettiği bildirildi.

Sandal’la birlikte İlçe Sekreteri Kemal Kaygül'ün  de salondan çıktığı öğrenildi.