GÜNDEME BAKIŞ - Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Buca'da yaşanan depreme dikkat çekerek mecliste tartışmalara neden olan Alparslan, Cengizhan ve Fuat Edip Baksı mahallelerine yönelik imar planlamalarının yarınlara modern bir Bayraklı bırakacağını kaydetti. 

DOĞRU ADIMLAR OLDUĞUNU BİR KEZ DAHA ANLADIK
Sandal, "İki yıl önce Bayraklı’da büyük yıkıma neden olan depremin yaraları henüz sarılmamışken, dün akşam Buca Merkezli gerçekleşen sarsıntı bir kez daha gösterdi ki, deprem asla unutmamamız gereken bir gerçektir ve sonuçları felakete dönüşmeden önce önlem almak zaruri bir ihtiyaçtır. Bu bilinçle, ilçemizin dört bir köşesinde sürdürdüğümüz planlama ve kentsel dönüşüm çalışmalarının ne kadar doğru adımlar olduğunu yeniden anladık. Yapı stoklarını yenilemek ve güçlü binalar inşa etmek ancak doğru planlama ve dönüşüm teknikleri ile mümkün olur.Tamamladığımız Adalet ve Manavkuyu ile Cengizhan-Alpaslan ve Fuat Edip Baksı planları başta olmak üzere,Yeni Kent Merkezi,Gümüşpala-Emek-Soğukkuyu, Onur-Yamanlar-Nafiz Gürman ve Postacılar imar planları,yarınlara modern bir Bayraklı bırakmak için en büyük güvencemiz olacaktır" dedi. 

"VATANDAŞIMIZIN YANINDAYIZ"
Sandal açıklamasını şöyle sürdürdü:
"Bu bağlamda; her zaman vatandaşlarımızın yanında olduğumuzu belirtiyor, dün meydana gelen depremde maddi- manevi zarar gören tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum"