Halil İbarihim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ  - Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy’un tutuklanması ve İçişleri Bakanlığı tarafından tedbiren görevden uzuklaştırlamısınn ardından gözler yarın (salı) mecliste yapılacak oylamaya çevrildi.

VEKİLLERLE TOPLANTI!
CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Sılıcı ve Seyit Torun, bugün İzmir’e geldi. Genel merkez yöneticileri ilk olarak İl Başkanı Deniz Yücel'le bir görüşme yaptı. Yücel, Menemen'deki fotoğrafı anlattı. Daha sonra Torun ve Salıcı; CHP İzmir Milletvekilleri Mahir Polat, Tacettin Bayır, Bedri Serter,  Murat Bakan, Sevda Erdan Kılıç, Atilla Sertel, Kamil Okyay Sındır'ın katılımıyla bir toplantı gerçekleşti. Basına kapalı yapılan toplantı yaklaşık bir saat sürdü.  Toplantıda, AK Parti nasıl bir yol haritası izleyeceği masaya yatırıldı. Ayrıca olası tüm senaryolar değerlendirildi. Grubun bölünmemesi için herkesin hemfikir olduğu bir adayla yola çıkılması benimsendi. Toplantıda bir isim telffuz edilmedi. Öte yandan CHP ve İYİ Parti genel merkezlerinin Menemen seçimi öncesi temas kurduğu ve İYİ Parti'nin CHP'nin adayını destekleme noktasında bir sıkıntı olmadığı aktarıldı. 

MECLİS ÜYELERİYLE BİREBİR GÖRÜŞME!
Bu toplantı sonrası Torun, Salıcı ve Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve beraberindekiler Menemen'e geçti. İlçe binasında ilk olarak tüm meclis üyeleriyle bir toplantı yapıldı. Ardından da meclis üyeleriyle tek tek görüşülmeye geçildi. Bu görüşmelere İl Başkanı Yücel katılmadı. Meclis üyelerine, "Menemen'deki durum nedir?", "Aday mısınız?", "Seçimi kimle alırız" şeklinde sorular yöneltildiği öğrenildi. İlçe binasındaki görüşmeler tamamlandı. 

HDP'Lİ 3 İSİM BİRLİKTE GİRDİ 
HDP kontenjanından seçilen ve CHP'den istifa etmeyen meclis üyeleri Gürkan Develi, Seval Bozkurt ve Düzgün Küçük ise görüşmeye birlikte girdi. 

ESKİ İSİMLER DE DAVET EDİLDİ
Meclis üyeleri ile gördüşmeler devam ederken eski parti yöneticileri de ilçe binasına davet edildi. İlçe binasına Eski İlçe Başkanı Serdar Değirmenci, eski Belediye Başkanlarından Kadir Yıldırım, Seyrek eski Belediye Başkanı Nurgül Uçar, eski ilçe başkanları İsmail Akıncı, Ali Sakallı, Hasan Türkmen, Koyundere eski Belediye Başkanı Abdurrahman Demirci de geldi. Genel merkez heyeti bu isimlere de, "Sizce kim aday olmalı?" diye sordu, genel değerlendirmelerini dinedi.  

4.5 SAAT SÜRDÜ! İSİM AÇIKLANMADI
Genel merkez heyeti saat 15.30'da başlardıkları görüşme trafiği 19.35'te tamamlandı. Son olarak meclis üyeleri ilçe binasına davet edildi. Adayın yarın (salı) 11.00'da açıklanacağı bildirildi. Genel Başkan yardımcılarının CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yaptıkları görüşmelerle ilgili bilgi verecekleri ifade edildi. 

KİMLER ADAYIM DEDİ?
GÜNDEME BAKIŞ'ın edindiği bilgiye göre;
görüşmelerde Deniz Karakurt, Ali Yılmaz, Hasan Ünal, İhsan Perçin, Çağlar Gülez, ve Ali Aydın "adayım" dedi. Partide görev yapmış isimlerin tamamı heyete Karakurt ismini söyledi. Meclis üyelerinin önemli bir bölümü de Karakurt ismini telaffuz ettikleri bildirildi. Yılmaz 'ın aday olmasını gerektiğini ifade edenlerin olduğu belirtildi. Aday sayısının fazla olması nedeniyle genel merkezin adayı kendi belirleme yoluna gittiği ifade edildi. 

TAKTİK UYGULANIYOR
Adayın yarın (Salı) açıklanacak olması ise bir taktik...Bu gece meclis üyeleriyle herhangi bir temasın olmaması için aday açıklama işinin oylama gününe bırakıldığı ifade edildi. 

Mecliste CHP’nin 15, AK Parti’nin 10, İYİ Parti’nin 3, MHP’nin 2, 1 bağımsız meclis üyesi bulunuyor.