İstanbul'da yabancı uyruklu kişilere yurt dışına çıkabilmeleri için 150 dolar karşılığında sahte PCR sonucu verdikleri iddia edilen aralarında örgüt yöneticisi Gürcistan uyruklu fenomen Nugzar Merkuladze'nin de bulunduğu 3'ü tutuklu 15 şüpheli hakkında yürütülen soruşturma tamamlandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede soruşturmanın ihbar sonucu başladığı anlatıldı. Gelen ihbar sonucu sanıklardan Mohamad Baderuldın Tawoz’un evine yapılan baskında çok sayıda test kiti ve tıbbi malzeme ele geçirildiğinin anlatıldığı iddianamede, Tawoz’un ifadesine de yer verildi.

İNTERNET SİTESİ KURUP TEST SONUCU HAZIRLAMIŞLAR
Tawoz verdiği ifadede, Nugzar Merkuladze ile tanıştıktan sonra birlikte Covid-19 testi yaptıklarını, yurtdışına çıkmak isteyen yabancı uyruklu kişilerden numune aldıktan sonra test sonuçlarını da otobüs şoförlerine gönderdiklerini söyledi. Sanıklardan Erdinç Filizoğlu'nun internet sitesi yaptığını anlatan Tawoz, bu siteye isim, soy isim, pasaport numarası, doğum tarihi ve sonuç tarihi kısımları doldurulduğunda test sonucu alındığını söyledi.

KENDİSİNE DOKTOR SÜSÜ VEREREK NUMUNE ALDI
Kurulan internet sitelerinde Sağlık Bakanlığı’nın amblemlerinin kullanıldığı anlatılan iddianamede, şüphelilerin orijinal belge üzerinde değişiklikler yaparak seyahat edecek kişilerin ismini yazıp sattıkları anlatıldı. Sanık Mohamad Baderuldın Tawoz’un kendisini doktor olarak tanıtıp, beyaz önlük giyerek numune aldığı anlatılan iddianamede, mağdurların bilgisayar ortamında düzenlenmiş ve internet üzerinden cep telefonlarına gönderilen suça konu belgeleri kullanarak kontrol noktalarından geçip seyahat ettiklerinin anlatıldı.