Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen İzmir 1 No.lu Şube Başkanı Cihan Bektaş, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhemşire Yardımcısı Gencer Yılmaz'ın idarecilik makamını kullanarak sendika üyelikleri yaptığını öne sürdü. Bektaş, Yılmaz'ın sendika üyesi olmayan sağlık çalışanlarını odasına çağırdığını, yapılacak şube seçimlerinde kendisini desteklemelerini istediğini anlatarak, "Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Başhemşire Yardımcısı olarak görev yapan Gencer Yılmaz, idarecilikle bağdaşmayan ve etik açısından kabul edilemez birtakım eylemler yapmakta. Yılmaz'ın bu tutum ve eylemler başta Tepecik Hastanemizde görev yapan sağlık çalışanları olmak üzere, sendika üyelerimiz nezdinde de büyük rahatsızlık yaratmıştır" dedi. 

"SAĞLIK ÇALIŞANLARINA BASKI YAPILIYOR"
Sağlık çalışanlarının konuyu taraflarına bildirmesi üzerine harekete geçtiklerini aktaran Bektaş, "Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görev yapan sağlık çalışanlarımız, kendilerine baskı yapıldığını söylüyor. Sağlık çalışanlarımız, Gencer YILMAZ ın kendilerini odasına çağırarak, 'Sendikaya üye olun, seçimlerde bana oy verin, seçimin ardından isteyen istifa edebilir ama şu an üye olacaksınız' diyerek kendilerine makam gücü kullanılarak baskı uygulandığını ifade ediyorlar. Delege başvurusu yapanların yerini değiştirmekle tehdit ediyor. Zaten yoğun pandemi şartlarında, hak ettikleri hak ve ücretlerden mahrum olan sağlık çalışanlarımıza bir taraftan da bir idarecinin baskı ve zulüm uygulaması hangi vicdana sığar! Bu nasıl idarecilik, nasıl insanlık, nasıl bir vicdandır" diye sordu. 

"2800 ÜYEMİZİN KİŞİSEL BİLGİLERİ ELE GEÇİRİLMİŞ"
Gencer Yılmaz'ın 78 sağlık çalışanını aynı yöntemle odasına çağırarak üye formu imzalattığını anlatan Bektaş, "makam gücünü kullanarak üye yaptığı sağlık çalışanlarımız bu zulme, baskıya 'Dur' demek için sadece bize şikayette bulunmakla kalmamış aynı zamanda Gencer Yılmaz ın yaptıklarını duyurabilmek için CİMER'e de başvuruda bulunmuşlardır. Yılmaz, sadece bunları yapmakla kalmamış, 2800 üyemizin  kişisel bilgilerini ele geçirmiş ve üyelerimize asılsız mesajlar atmaya başlamıştır. Attığı mesajlara sendikanın mesajlarının hükümsüz olduğunu, yapılacak seçimlerin iptal edileceğini yazmaktadır. Ben buradan soruyorum, Sayın Gencer Yılmaz siz hangi unvanla sendika seçimlerinin iptal olacağı yönünde propaganda yapıyorsunuz? Bu yetkiyi size kim verdi? Üyelerimizin kişisel bilgilerini nasıl elde ettiniz ya da size kim sızdırdı" ifadelerini kullandı. 

"SAĞLIK ÇALIŞANLARIMIZIN YANINDAYIZ"
Üye bilgilerini sızdıranlar hakkında üyelerimiz tarafından suç duyurusunda bulunduklarını açıklayan Bektaş, "Üyelerimizin kişisel bilgilerini sızdıranlar hakkında suç duyurusunda bulunduk. Kendileri ile yargı önünde hesaplaşacağız. Sayın Gencer Yılmaz üyelerimiz, sağlık çalışanlarımız üzerinde yarattığınız tahakküme son verin. Eğer sendika başkanı olmak istiyorsanız adil, adaletli, dürüst olun. Sağlık çalışanlarımıza baskı uygulayarak, makam ve koltuk gücünüzü kullanarak bu işi yapmayın. Zira bizlerin amacı sağlık çalışanlarımızın hakkını savunmak, yaşadıkları zorluklara çözüm bulmak, gördükleri zulme son verebilmektir. Biz nasıl ki yaşadıkları her türlü sıkıntıda onların yanında olduysak, sizin zulmünüze karşı da sağlık çalışanlarımızın yanında olup, onları sizin zulmünüzden koruyacağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. İdarecilik görevinizden muaf sendikacılık yapacaksınız buyurun işte hendek işte deve... Yok ben bu işim koltuk kullanarak, zorbalıkla yapacaksanız biz hem hukuki olarak hem de sendika olarak sağlık çalışanlarımızın sonuna kadar yanında olacağız" diye konuştu.  

"GENCER HAKKINDA İŞLEM YAPILMALI"

Başkan Bektaş açıklamasını şöyle sürdürdü:
Sayın Gencer Yılmaz Üyeler senden rahatsız, makamını, koltuğunu üyelerimizin ve sağlık çalışanlarımızın üzerinde baskı yapmak için kullandırmayacağımızı bilmeni istiyoruz,
Başta Tepecik Eğitim Araştırma hastanesi Yöneticisini ve Sayın İl Sağlık Müdürümüzü  bu denli sorumsuzca görevini ve çalışanlarımızın güveni kötüye kullanan ve sendikal faaliyeti engellemeye çalışan Gencer Yılmaz hakkında gerekli işlemlerin yapılması adına göreve davet ediyoruz. Son olarak Sağlık Sen Genel Merkezimizin  adını kullanarak itibar kazanmaya çalışmasına müsaade etmeyeceğimizi bu süreçte de genel merkezimizin yıpratılmaması adına Seçimlerimizi en sağlıklı şekilde yürüteceğimizden değerli üyelerimiz ve Kıymetli delegasyonumuzun şüphesi olmasın"