Bilim Kurulu tarafından ilk kez en ince ayrıntısıyla el alınan taburucu olma durumu, algoritmada Hastanede Yatan Hastalar, Hastaneye Yatış Endikasyonu Olmayıp Evde Takip Edilen Hastalar ve Sağlık Çalışanı olarak 3 ana başlıkta ele alındı.

Milliyet'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre algoritma şu şekilde: 

- Bilim Kurulu tarafından ilk kez en ince ayrıntısıyla el alınan taburucu olma durumu, algoritmada Hastanede Yatan Hastalar, Hastaneye Yatış Endikasyonu Olmayıp Evde Takip Edilen Hastalar ve Sağlık Çalışanı olarak 3 ana başlıkta ele alındı. Algoritma şöyle: u Yatarak takip ve tedavi edilmekte olan COVID-19 hastalarından, son 48-72 saat içerisinde ateşi ve oksijen ihtiyacı olmayanlar takip eden hekimin uygun görmesi durumunda tedavisi düzenlenerek taburcu edilebilir.

- Ev içerisindeki izolasyonları herhangi bir semptom veya ateşlerinin olmaması koşuluyla, taburcu olduğu günden itibaren 14. günde sonlandırılır. u Eve gönderilen hasta 'Evde Hasta İzlemi' kurallarına göre yönetilir.

- Hastaneye yatış endikasyonu olmayıp evde takip edilen hastalarda evde izolasyon, semptomların düzelmesini takip eden en erken 14. günde sonlandırılır. 

- Sağlık çalışanların izolasyonlarının sonlandırılması için semptomların düzelmesini takip eden en erken 3. gün ve sonrasında olmak kaydıyla en az 24 saat arayla alinan 2 testin negatif olması şartı aranır. Sonrasında işe geri dönebilir.