Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç, gündemi değerlendirdi. Artan enflasyon oranlarının en çok mutfağı vurduğunu kaydeden Kılıç, "Enflasyonun gıda sektöründe ciddi etkisi oldu. Mutfak enflasyonu, gerek akaryakıt fiyatlarındaki artış, gerek elektrikteki, doğalgazdaki artış en fazla mutfak enflasyonunu etkiledi. Çünkü insanlar ekmek alırken bile zorlanır hale geldi. Buca Şirinyer'de bir fırın var, orada askıda ekmek uygulaması yapıyorlar; insanlar çok uzun kuyruklar oluşturuyorlar sadece ekmek alabilmek için... Ekmeği bu kadar etkilediyse diğer sektörleri ne kadar etkiledi? Bu enflasyon oranları aslında yüzde 60-70'ler seviyesinde ifade ediliyor ama TUİK Cumhurbaşkanlığının ya da hükümetin isteği doğrultusunda bu rakamları açıklıyor. Karşı çıkanlar da görevlerini değiştirmek zorunda kalıyorlar, görevden alınıyorlar. Gerçek enflasyon 3 haneli rakamlara erişmiş durumda aslında" dedi. 

"RÜŞVET VE YOLSUZLUĞA FIRSAT VERİLMEMELİ"
Gıda enflasyonu başta olmak üzere acil ekonomik tedbirler alınması gerektiğini aktaran Kılıç, "Enflasyon üretim maliyetlerinin artmasına ve üretimin düşmesine sebep oluyor. İnsanlar ham madde tedariğinde zorlanıyor, imalat girdilerinde yüksek fiyatlarla karşılaştıkları için uzak kalmaya çalışıyorlar. Bunlar da birbirini tetikleyerek fiyat artışını sürekli hale getiriyor. Enflasyon, faizleri artıyor. İnsanlar patlama noktasına gelecek gerekli tedbirler alınmazsa. Üretim desteklenmeli, israftan kaçınılmalı, rüşvet ve yolsuzluk hadiselerine fırsat verilmemeli, bunlar bizim çözüm önerilerimiz" ifadelerini kullandı. 

"İZMİR'DE ULAŞIM SORUNU VAR"
Saha çalışmalarındaki gözlemlerini anlatan Saadet Partili Kılıç, "İzmirlinin gündeminde başta ekonomik sorunlar var. Bunun yanında tabi ulaşımla ilgili sıkıntılar var. Akaryakıt fiyatlarının bu denli yükselmesi trafik yoğunluğunu azalttı biraz. Bu tabi arzi bir şey, bugün için hafiftir yarın artacaktır. Bu nedenle kalıcı tedbirler alınması lüzumu var. Sanıyorum bu sadece benim değil başta Büyükşehir Belediye Başkanımızın olmak üzere herkesin gündeminde de var. Zaten kendileri bu yoğunluğu giderebilmek için tedbir alıyorlar. Toplu ulaşımı güçlendiriyorlar. Buca Metrosu bu tedbirlerden bir tanesi. Bunun yanında başka alternatiflerle de çalıştıklarını söyledi başkan. Umarım söyledikleriyle de uyumlu bir çalışma sergilerler ve trafiği  rahatlatıcı gelişmeler de olur diye düşünüyorum" diye konuştu. 

"SAADETE İLGİ ARTIYOR"
İzmir'de Saadet Partisi'ne olan ilginin ciddi oranda arttığını dile getiren Kılıç, "Ben Genel Başkanımız Temel Karamollaoğlu'na ilgiyi her zamankinden farklı gördüm, ben uzun yıllar il başkanlığı yapmış bir abiniz olarak söylüyorum; Temel Bey'e her zaman ilgi alaka vardı ama ciddi manada ilgi arttı. Şimdiki ilginin boyutunun çok daha yüksek olduğunu görüyorum" dedi. 

"6'LI MASADA HDP YOK"
Kılıç basından gelen soruları da yanıtlayarak, "HDP 6'lı masanın içinde yok. 6'lı masayı desteklerler desteklemezler. Onların yöneticilerinin bileceği iş. Bizim o konuyla ilgili yorum yapmamız çok yanlış olur" açıklamasında bulundu. 

"GÜZEL ŞEYLER OLACAK"
CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in din görevlileriyle bir araya gelerek, toplu üye katılım töreninde 17 imama CHP rozeti takmasını da değerlendiren Kılıç, "Bu herkesimin birbirini anlamaya başladığının, kucaklamaya başladığının göstergesidir. Birbirlerine olan sevgi ve saygıları müspet manada gelişmeye başladı, bu da hoş, güzel bir şey. İnsanlar konuşurlarsa anlaşırlar, konuşmazlarsa anlaşamazlar. Konuşmayan insan problemi bile bilmiyor demektir. Netice itibariyle güzel şeyler olacak diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.