"Kendi adıma özür dilerim, ekibim adına özür dilerim. Bütün evlerden, bütün sokaklardan, Ukrayna'nın bütün vatandaşlarından, yaşlılarından, kadınlarından, çocuklarından bu toprakları işgal ettiğimiz için."

Ukrayna ordusu tarafından yakalanan Rus askerleri böyle özür diledi. Ukrayna medyasına göre 7 Rus askeri geçtiğimiz hafta yakalandı. Sergey Galkin Rus askerlerine silah bırakma çağrısında bulundu.

"Askeri birliklerimizin generallerine tek bir şey söyleyeceğim. Bize karşı korkakça ve haince davrandıklarını. Rus ordusunun tüm alaylarına silahlarınızı bırakın diyorum."

Bir diğer Rus askeri de kandırıldıklarını söyledi. Geldiğimizde durumu anladık. Barış misyonu için değil savaşmaya geldiğimizi anladık. Herkes komutanlara "Burada ne işimiz var" diye sormaya başladı.

22 yaşındaki bir Rus askeri, ordudan kaçmak isteyenlerin öldürüldüğünü öne sürdü. "Arkada dizilenler vardı, kaçakları öldürüyorlardı. Gerçekten eve kaçmak isteyenleri öldüren bir takım vardı. Görev yaptığım yerde belaya bulaştığımı anladım." İtiraflarda bulunan Rus askeri komuta kademesinin telefonlarını aldığını, gelişmelerden haberdar olamadıklarını belirtti.

Bize yalan söylediler, bizi et parçası gibi attılar. İnsanlar anlamaya başladığında, herkesin telefonlarını aldılar. Ukrayna'da neler olduğundan haberdar olamadık. Yakalanan Rus askeri, sivil yerleşim yerlerinin hedef alındığı açıkladı.

"Nüfus olan her yerde bize, oralarda siviller olmadığı söylendi. Ama siviller oradaydı. Yaklaşık 15 km sonra teslim olduğumuzda uçuşan roketlerin askeri hedeflere gitmediğini anladık. Sivillerin olduğu yere gidiyorlardı. Normal, sıradan nüfus olan yerler."