GÜNDEME BAKIŞ - Rota Mali ve Danışmanlık; sektöre yeni bir soluk getirerek, vatandaşların banka işlemlerinde doğan hak kayıplarını gidermek için uzman kadrosuyla hizmet vermeye devam ediyor. Bankaların yasal mevzuatlardaki açıklardan yararlanarak, vatandaşa net bilgi vermeden hukuka ayrı bir kazanç elde ettiğini, bu sırada Rota Mali ve Danışmanlık şirketinin devreye girdiğini kaydeden Halkla İlişkiler Müdürü Selin Yiğit, müvekkillerini mağdur etmeden, uzman hukuk birimiyle kısa sürede haklarını geri kazandırdıklarını söyledi.  

USULSÜZ KESİNTİ YAPILIYOR
Vatandaşların nasıl mağdur olduğunu anlatan Yiğit, “2014 Ekim ayından itibaren günümüze kadar, müvekkillerimizin kullandığı bireysel kredilerinden halden anlayan paket başlığı altında yaklaşık sekiz farklı isim ile web paket, full paket, avantaj paket, standart paket gibi kesintileri söz konusu banka yapmaktadır. Müvekkile kredi satış aşamasında krediye bağlı yapılan sigorta, tahsis ücreti ve yasal olarak kesilen dosya masrafı haricinde, söz konusu banka; farklı şube işlemlerini belirli bir süre ücretsiz yapılabilmesi için paket olarak satmaktadır. Belirli bir aritmetiği olmadan çekilen her krediden halden anlayan paket adı altından, belirli oranlarda (630,00 TL, 840,00 TL, 955,00 TL, 1058,00 TL…v.s.) kesintiler yapan söz konusu banka, İcra İflas Kanunu hükümleri gereğince yapmış olduğu usulsüz kesintiyi geri ödemek zorunda kalmaktadır” dedi.  

VATANDAŞ HAKKI KANUNLA KORUNUYOR
Vatandaşların haklarının kanun tarafından korunduğunu kaydeden Yiğit, “Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun’un, Tüketici sözleşmelerindeki haksız şartlar başlıklı 5. Maddesi’nde (1) Haksız şart; tüketiciyle müzakere edilmeden sözleşmeye dâhil edilen ve tarafların sözleşmeden doğan hak ve yükümlülüklerinde dürüstlük kuralına aykırı düşecek biçimde tüketici aleyhine dengesizliğe neden olan sözleşme şartlarıdır. Denilmekte olup; tam da bu madde gereği söz konusu bankanın yapmış olduğu işlem hukuka aykırı ve usulsüz bir paket satışıdır” diye konuştu.  

UZMAN KADROMUZLA TİTİZ BİR ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ
Vatandaşların kaybedilen haklarını kazanılması için uzman ekibiyle titiz bir çalışma yürüttüklerini ve kısa zaman zarfında sonuç aldıklarını vurgulayan Yiğit, “İlk kez 2017 yılında yargı yoluna başvuran bir vatandaşın lehte kararı doğrultusunda, haksız neden olarak kabul edilmişse de; itiraz ve temyiz sürelerinin söz konusu banka tarafından sonuna kadar kullanması ile Yargıtay’ın emsal niteliği olan kararı geçtiğimiz yıl gerçekleşmiştir ve karar vatandaş lehine çıkmıştır. Bu işlem için alınan karar; Borçlar Hukuku gereği, geriye dönük on seneyi kapsamaktadır. İşte tam da bu nokta da; bizler deneyimli ve işinin uzmanı Hukuk Birimimizin başını çektiği bir ekip ile vatandaşın bu mağduriyetinin yanında yer almaktayız. Bizler ülkemizin geçtiği bu zor günlerde, vatandaşın bir lirasını koruma ve onu ait olana geri ödenmesi noktasında çok özverili çalışmalar yürütmekte ve en kısa sürede sonuçlandırmayı hedeflemekteyiz. Bu konuda emsal kararın çıkması aşamasından itibaren titizlikle çalışmaktayız ve deneyimimize deneyim katarak, tüm müvekkillerimizin bir lirası da olsa asıl sahibine dönüşünü sağlamaktayız” dedi.  

KISA ZAMANDA SONUÇ ALIYORUZ
Yiğit konuşmasını şu şekilde sürdürdü:
“Tüm işlemlerimiz Hukuk kuralları çerçevesinde, en kısa zamanda sonuçlandırma odaklı olarak şeffaf bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. Müvekkillerimiz yapılan her işlemi E-Devlet üzerinden takip edebilmektedir. İşlem neticesinde SMS ile bilgilendirilmekte ve yine müvekkil temsilci hattı ile tüm sorularına açıklayıcı cevaplar almaktadır.” 

ÇAĞDAŞ ROBİN HOOD OLARAK GÖREV YAPIYORUZ  
Geçmiş yıllarda binlerce vatandaşın hak kaybını geri kazandırdığını kaydeden Yiğit, “Konunun uzmanı ihtisas sahibi Hukuk Birimimiz vasıtasıyla, doğru yönlendirmeler ile geçmiş yıldan itibaren binlerce vatandaşımızın alacağını sonuçlandıran ve asıl sahibine dönüşünü sağlayan bizler Çağdaş Robin Hood olarak görevimizin başındayız ve sizlerle bu hukuksuzluğa DUR diyoruz. Vatandaşlarımız 0 531 345 57 60 numaralı telefonundan ve [email protected] mail adresinden bize ulaşabilirler.”