Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ- Yaşanan enflasyon yüksekliği fiyatları da yükseldi. Birçok ürünün satış fiyatı yüzde 100 zamlandı.  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri'nde Pazartesi günü başlayan indirimli satışlar devam ediyor. İzmir'in farklı noktalarında vatandaşlar bu marketlere giderek, uygun fiyatlı ürünleri temin etmeye çalışıyor.

İŞTE VATANDAŞIN TEPKİSİ

Gündeme Bakış, Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nden alışveriş yapan vatandaşların görüşlerini aldı.  

Mert Acar: "Ürünler hala pahalı. Bazı ürünler yerinde yok. Resmen yağmalanmış. Yeteri kadar ürün sayısı yok. Belli bir indirim varsa da yerinde göremedik" 

Mehmet Yılmaz: Fiyatlar çok iç açıcı değil. Pahalı. Burada çay 72 TL, diğer marketlerde de 72 TL. Bir şeker ucuz. Orada alıyorum 50 TL'ye burada 33 TL. Diğerler raflar boşalmış. 

Nurten Yılmaz: Ucuz olan makarna, bulgur ve pilav. Onlar da zaten kalmamış. El sabunu alayım dedim, 17-20 TL. Diğer marketlerde daha ucuz. Değişen bir şey yok, nasıl ucuzluk ben anlamadım. 

Sevgül Lehçi: "Cumhurbaşkanı indirim olacağını söyledi ama hiçbir değişiklik yok. Raflarda ürün yok"

Müge Yıldırım: Normal marketlerde pek bir farkı yok. Sadece un fena değildi. Sebze düşmüş, o yüksekti. Yani çok da söylenen gibi değil. Bir de ürün kalmamış. Talep çok galiba... Bakliyat, un, salça grubu hiç yok.  Ben acelem olduğu için şuan birkaç parça ürün aldım. 

Ayşe Davutoğlu: "Fiyatlar iyi de aradığımız ürünler bitmiş. Uygun olan da var, olmayan fiyatlar da var" 

Sevda Kılıç: Bence hiçbir fark yok. Zaten rafların çoğu boş. Boşuna buraya geldik" dedi. 

TEMEL İHTİYAÇLAR 

İlk etapta indirim uygulanan ürünler makarna, un, salça, pirinç, bulgur, mercimek, nohut, fasulye, şeker, ay çiçek yağı, zeytin yağı, tavuk ürünleri, tam yağlı süt, yarım yağlı süt, yumurta, peynir, tereyağı, bal, zeytin, çay, Türk kahvesi, patates, kuru soğan, karpuz, kavun, çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu, sıvı sabun, peçete, rulo havlu, kolonya, bebek bezi olarak sıralanıyor.