Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir'de ilk kez SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde uygulanmaya başlanan yerli aşı TURKOVAC için gönüllüler aranıyor. İzmir Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıklar ve İmmünoloji Uzmanı Prof. Dr. Şükran Köse, İzmirlileri TURKOVAC gönüllüsü olmaya davet etti. Köse, aşının faydalarını anlatarak, “Yaklaşık iki yıldır hayatımızda olan Korona hastalığı yaşantımızı baştan aşağı değiştirmiştir. Birçok yakınımızı, sevdiklerimizi, sağlık çalışanlarını kaybetmemize neden olmuştur. Öte yandan işimizi, çocuklarımızın eğitim hayatını sosyal faaliyetlerimizi engellemiş, tüm dünyada aile ve ülke ekonomilerini etkilemiştir. Bu hastalıktan korunmak için yapmamız gereken ‘Maske – Mesafe – Hijyen’ kurallarına uymaktır. Bu kurallarla beraber Korona’ya karşı aşılanmak, önce hastalığın etkisini azaltmak sonra da hastalığı yok etmede altın standarttır. Aşı olursak hem kendimiz hastalıktan korumakla kalmayıp yakınlarımıza, ailemize ve toplumdaki tüm insanlarımızın hasta olmasını önler hiçbir kişinin bu hastalıktan kaybedilmemesini sağlamış oluruz. Korona ile mücadelede aşılanmak ve bağışıklık oluşturmak, kişilerin sadece kendilerini korumaz aynı zamanda çevrelerinde ve genel toplumda hastalığın yayılmasını da önler” dedi. 

“HEPİMİZE GURUR KAYNAĞI OLACAKTIR”

Türkiye’de üretilen aşının dünya genelinde kullanılmasının herkes için gurur kaynağı olacağını vurgulayan Prof. Dr. Şükran Köse, “Aşılar yüzyıllardır bulaşıcı hastalıklarla savaşta en önemli silah olmuştur. Ülkemiz bilim insanlarının üretmiş olduğu bir aşının kullanımı hepimizi gururlandıracaktır. Aşıların kullanıma geçebilmesi için öncelikle belli bir grup gönüllüde uygulanması gerekmektedir. Sizlerin gönüllü olması ülkemize ve bilime yapacağınız büyük bir katkı olacaktır. Katılım sağlayan vatandaşlarımıza her zaman minnettar kalacağız” ifadelerini kullandı. 

“AŞIDA DIŞA BAĞIMLILIĞI YOK EDEBİLİRİZ”

Aşıda dışa bağımlılığı yok etmek için önemli bir fırsat yaratıldığını kaydeden Köse, “Yerli ve milli aşımız olan TURKOVAC, Korona salgınının önlenmesinde ve salgının yayılma hızının azalmasında diğer aşılar kadar önemli bir yere sahiptir. Yan etki gözlemlenmeyen aşımızda son derece hızlı bir şekilde ilerleme kaydedilmektedir. Dünya çapında diğer Korona aşılarının yerini almak için önem taşımaktadır. Aşıda dışa bağımlılığı yok etmek için hep birlikte TURKOVAC aşımız için siz değerli halkımızı gönüllü olmaya davet ediyorum. Gönüllü olmak isteyen vatandaşlarımızı, detaylı bilgi ve randevu almak için (232) 433 12 37 numaralı hattı aramaları veya Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Servisi TURKOVAC aşı polikliniğine adına başvurmalarını rica ediyorum” açıklamasında bulundu. “

İŞTE KRİTERLER

TURKOVAC gönüllüsü olmak için kriterler şöyle:

Korona hastalığı geçirmemiş olmak

Korona aşısı olmamış olmak

Kalp rahatsızlığı olmamak