Halil İbrahim GÜLER/ GÜNDEME BAKIŞ- ÖZEL HABER- İzmir’de sıra dışı bir olay yaşandı. 4 suçtan adli sicil kaydı bulunan ve bir süre hapiste yatan M.K., sosyal medya üzerinden tanıştığı M.Ö ile F.K’ye kendisini polis olarak tanıttı.

İkisiyle aynı zamanda sevgili olan M.K; M.Ö’den vekalet alarak aracını sattı ve aracın parasını kendisine vermedi. M.K., polis olmadığını öğrendiği F.K’ye de zorla senet imzalamak isteyerek, darp ettiği öne sürüldü. Sosyal medya üzerinden birbirlerine ulaşan iki isim M.K’ye karşı hukuk savaşı açtı.

POLİS OLARAK TANITTI, BANA SİLAH ÇEKTİ
M.K’nin kendisinin canına kast ettiğini ve yaklaşık yedi dava dosyası olduğunu kaydeden F.K, hayatından endişe ediyor. M.K’nin kendisini polis olarak tanıttığını, sayısız tehditte bulunduğunu savunan F.K, “2021’in Mart ayında sosyal medya üzerinden tanıştık. İlk etapta her şey güzel gidiyordu. Ailesiyle tanıştırdı.  Daha sonra evlilik konusu konuşulmaya başlandı. Birlikte yaşadığımız sırada sürekli kendisinin  polis olduğunu söylüyordu fakat hiç işe gitmiyordu. Ben de bu durumdan şüphelendim ve araştırdım. Polis olmadığını öğrendim. Kendisine bunu söyleyince, dünyayı bana dar etmeye başladı. O süreçte, annemin evine gelerek orada yaşamaya başladım. Bu süreçte beni arayıp eşyalarımı almamı istedi. Annemle birlikte evine gittik. Cep telefonumu kırdı. O esnada bana silah doğrulttu. Annem silahın üzerine atladı. Evden kaçmayı başardık. Bu olaydan sonra, Çiğli semt karakoluna gittim ve şikayetçi oldum. Aile içi şiddet bölümüne giderek bu durumu anlattım. Bununla da kalmadı. Şantaj yapmaya başladı. Karakola gittikten sonra ‘büyük bir hata yaptın, sonunu bununla hazırladın’ dedi. Hatta senin 100 bin TL’lik senet imzalayacaksın” demişti. Bir süre sonra komşularına görevi nedeniyle başka bir şehre taşınacağını söylemiş” diye konuştu. 

EVİMİ KURŞULADI
M. K’nin kendisinin çıplak fotoğraflarını kullanarak şantaj yapmaya başladığını kaydeden F.K. İçişleri Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Kadın Destek Uygulaması (KADES) ile defalarca saldırıdan kurtulduğunu, bir gün bu uygulamanın yeterli olmamasından korktuğunu söyledi. M.K,’nin Evini kurşunladığını ve kendisine silah çektiğini iddia eden F. K., “Sosyal medya hesaplarımı çaldı. Açık fotoğraflarımı alıp, sosyal medyalar üzerinden yayınladı. Eskort, uyuşturucu bağımlısı, hırsız gibi ithamlarda bulundu.  Arkadaşlarımı arayarak ölümle tehdit etmeye başladı. Annem ağabeyime sürekli mesajlar atıp tehdit etti. Güzelyalı’da bulunan evimi kurşunladı. Birkaç kez arabayla üzerime sürdü, inip küfürler etti. O sırada ben birkaç kez KADES uygulamasına tıkladım. En sonunda polisler geldi. Karakola gittim. Gittiğim karakolda silahlarla geziyor ve kendisini polis olarak tanıtıyor. Korkuyorum dedim. Buradaki görevliler, bana polis olmadığını baya sabıka kaydığını olduğunu söyledi. Bu olaydan sonra 35 gün cezaevine girdi. Tahliye edildikten sonra yine tehdit mesajları yeniden başladı”  dedi. 

ADLİYE ÖNÜNDE DARP EDİLDİM, ÖLDÜKTEN SONRA MI BU ADAMA BİR ŞEY YAPILACAK!
F.K, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen davaya M.K’nin duruşmaya katılmadığını ve adliye önünde kendisini darp ettiğini savundu. Olaydan sonra darp raporu alan F.K., kendisine destek olmak için davaya katılan M.Ö’nün de olaya şahit olduğunu söyledi. F.K. sözlerini şöyle sürdürdü:
“Geçtiğimiz günlerde 5’inci ağır ceza mahkemesinde davamız var. Kendisi ve Avukatı davaya katılmadılar. Bunun yerine adliyeye yakın bir kafede oturmuşlar. Adliye çıkışında beni görünce saldırmaya başladı. Mahkemeye 13 yaşındaki çocuğum da gelmişti. Ona saldırmasın diye ben kendimi öne attım ve beni darp etti. Karakola gidip darp raporu aldım. O kadar rahat ki, eski kocamı arayıp, ‘senin eşini ve çocuğunu öldüreceğim’ tehdit ediyor. Artık ne yapacağımı bilmiyorum. Nereden çıkacağı belli olmuyor. Sürekli KADES uygulamasına tıklamak zorunda kalıyorum. Ne yapacağımı artık bilmiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Öldükten sonra mı bu adam için bir şey yapılacak!” 

BİRLİKTE İŞ KURACAĞIZ DEYİP VEKALET ALMIŞ
M.K’nin kendisinin özel harekat polisi olarak tanıttığını kaydeden M.Ö, dolandırıldığını iddia etti M.K’nin evlilik teklif ettiğini, aracının vekaletini aldıktan sonra ortalıktan kaybolduğunu belirten M.Ö. ise, “Kendisiyle Ekim 2021 yılında kendisiyle tanıştık. Ailemle tanıştı, ben ailesiyle tanıştım. Bizim eve gelip gidiyordu. Ailesi de beni her zaman arıyordu. Evlenme planları yapmaya başladık. Bana özel harekat polisi olduğunu, yaşanan bir çatışmada gazi olduğunu, bir ay sonra tazminat alacağını söyledi. Benim çalıştığım ofise yakın bir yerde bir dükkan kiralayacağını ve galericilik yapacağını söyledi. Benim aracı satıp, ortak bir yüksek model araç alma teklifinde bulundu. Daha sonra ‘birlikte bir iş kurarız’ dedi. Ben de evleneceğimiz için kendisine hem alım hem de satım için vekalet verdim. 15 Ocak tarihine nişan yapacaktık. Aralık ayının sonlarına doğru aracı benden aldı. Aldıktan bir gün sonra korona olduğunu söyledi. Evinde tedavi olduğunu dışarı çıkamayacağını söyledi. Daha sonra da farklı numaradan ‘oyun bitti, ben İngiltere’ye gidiyorum’ diye mesaj attı. O sürede yaşadığı Bayraklı Fuat Edip Baksı mahallesine gittim. Bakkalına ve çevresine de görev gereği İngiltere’ye gideceğini söylemiş. Aracın Noter’de 135 bin TL’den gösteriyor. Aracı sattığı süreçte piyasa değeri 350 TL idi. Aracı alanlardan bana benim üzerime para yatması gerekiyordu. Ama böyle bir durum yaşanmadı. Burada Noter de aracı satın alan için de işlem yapılacak. Bu konuyla ilgili davamızı açtık. Bu işin içerisinde ailesi yer alıyor. Özellikle annesi sürekli beni arayıp, güzel şeyler söylüyordu. Burada nitelikli dolandırıcılık var. Diğer arkadaşa sürekli darp edip tehdit ediyor. Biz birlikte bu adama karşı hukuk mücadelemizi omuz omuza vereceğiz” dedi. 

BİRBİRLERİNİ BULUP BİRLİKTE MÜCADELE ETMEYE BAŞLADILAR
F.K ile nasıl tanıştığını anlatan M.Ö. şunları söyledi: “Bir sohbetimizde ‘M.K. F.K.’nin eski sevgilisi olduğunu ve kendisini rahatsız ettiğini söyledi. Hatta görmesi halinde kendisine döveceğini söylemişti. Ben kim olduğunu merak ettiğimi sosyal medya hebasını göstermesini istemiştim. Bu olayların üzerinden bir süre geçinde F.K.’nin ismini hatırladım. Kendisine sosyal medya üzerinden ulaştım. Buluştuktan sonra aynı kişi tarafından hayatımızın kabusa çevrildiğini anladık. Biz de birlikte mücadele verme kararı aldık. Bu süreçte ben F.K.’nin sonrasında darp edildiği davaya katıldım. Bu kişi bizim gözlerimizin önünde F.K.’yi darp etti. Biz buradan yetkililere sesleniyoruz. Ne bu adama hak ettiği cezayı verin!”