Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı ilk toplantısında AK Partili meclis üyesi Erhan Çalışkan, Karabağlar’da üç gün süren orman yangının üstlenen terör örgütü PKK’nın kınanması yönünde meclis başkanlığına önerge verdi. Ancak meclis bu konunun yeri olmadığını belirterek önergenin gündeme alınmasını reddetti.

TARTIŞMA BAŞLADI
Bu olayın ardından “CHP, PKK’nın kınanmasını reddetti ” şeklinde haberler çıktı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak defalarca terör örgütü PKK'yı lanetledim, lanetlemeye de devam edeceğim. Belediye meclisimizdeki tüm parti gruplarının da bu konuda hemfikir olduğuna dair en ufak bir şüphe yoktur. Şehit yakınları ve gazilerimize yıllardır her türlü desteği sağlayan belediyemizin çabalarının da bu gibi siyasi rant elde etmeyi amaçlayan girişimlerle yıpratılamayacağı açıktır. Bu tür siyasi rant sağlama girişimlerine sağ duyulu İzmir halkı her zaman gereken yanıtı vermiştir” açıklamasında bulundu.

AK Parti ise Soyer’in bu açıklamalarına tepki gösterdi.

30 İLÇE İÇİN ÖNERGE
AK Parti İzmir İl Başkanlığı, şimdi de PKK’nın kınanması için 30 ilçe için bir çalışma yürütüyor. Ekim ayı meclislerinin ilk oturumlarında AK Parti’nin meclis grupları belediye meclis başkanlıklarına PKK’nın kınanması yönünde önerge verecek. Önergeye CHP gruplarının nasıl tepki vereceği merak konusu...