İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda iniş yaptıktan sonra pistten çıkan uçağın enkazında çalışmalar başladı. Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri AŞ (HEAŞ) ve Pegasus teknik ekipleri, İzmir-İstanbul seferini yapan ve dün 18.19'da Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yaptıktan sonra pistten çıkan Boeing 373 tipi uçağın enkazına geldi.

İlk önce uçağın içinden ve dışından etrafa yayılan parçaları toplayan ekipler daha sonra uçağın kanatlarını gövdesinden ayırmak için kesim çalışmalarına başladı. Uçağın enkazı parçalara ayrılıp kaldırılacak. Bu arada yolcu bagajlarını almak için de iki taşıyıcı araç uçağın yanına getirildi.

Uçağın pilotlarına soruşturma
Sabiha Gökçen'de 3 kişinin öldüğü kazada uçağın 2 pilotu hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, Sabiha Gökçen Havalimanı'nda pistten çıkan uçağın 2 pilotu hakkında "taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak" suçundan soruşturma yürüttüğü öğrenildi.

Pilotların, tedavilerinin ardından "şüpheli" sıfatıyla ifadeleri alınacak. Öte yandan savcılık, alkol ya da uyuşturucu madde bulunup bulunmadığının tespiti için her iki pilottan kan örneği alınması talimatı verdi. 

Kazanın yaşandığı pisti gören güvenlik kamera görüntülerinin de incelendiği bildirildi.

Kule ve meydan görevlileri adliyeye sevk edilecek
Sabiha Gökçen Havalimanı'na inişi sırasında pistten çıkan uçakla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcılık, kule ve meydan görevlilerinin ifadeleri alınması için talimat verdi. Kule ve meydan görevlileri polis nezaretinde adliyeye götürülecek.
Sabiha Gökçen Havalimanına dün akşam saatlerinde iniş yaptığı sırada pistten çıkan İzmir- İstanbul seferini yapan yolcu uçağında bulunan 3 kişi hayatını kaybetti, 179 kişi yaralandı. Kaza soruşturmasını yürüten savcının talimatıyla, kule ve meydan görevlilerinin mevcutlu olarak ifadeleri alınmak üzere adliyeye getirilmelerini istediği kaydedildi.