Pınar Gültekin davasının ikinci duruşmasında katil zanlısı Cemal Metin Avcı ve ağabeyi Mertcan Avcı hakim karşısına çıkacak.

İKİ RAPOR DURUŞMA ÖNCESİ ORTAYA ÇIKTI
Duruşma öncesindeyse mahkemeye sunulacak iki yeni rapor ortaya çıktı.

CEZAİ EHLİYETİ TAM
Muğla'daki dava dosyasına sanık Cemal Metin Avcı'nın akıl sağlığı ile ilgili rapor eklenecek. Raporda, Avcı'nın akıl hastalığı bulunmadığı, cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Pınar Gültekin'in ölüm nedeni ile ilgili de yeni bir rapor hazırlandı. Raporda Gültekin'in ölümünün boğulma sonucu meydana gelmiş olabileceği vurgulandı.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET HAPİS İSTENİYOR
Katil zanlısı Cemal Metin Avcı "canavarca hisle öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Delilleri kararttığı iddiasıyla tutuklanan ağabeyi Mertcan Avcı ise, kardeşine "yardım ve yataklık" etmekle suçlanıyor. Duruşmada Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da hazır bulunacak.  Davayla ilgili olarak, Pınar Gültekin'in babası Sıddık Gültekin, CHP milletvekili Süleyman Girgin'in kendisini arayarak zanlının ailesine yönelik şikayetinden vazgeçmesini istediğini iddia etmişti. CHP'li Girgin ise acılı babaya sadece taziyelerini ilettiğini belirterek iddiayı reddetmişti. 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin, 16 Temmuz'da kaybolmuş, cansız bedeni 5 gün sonra bulunmuştu. (NTV)