İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce serbest bırakılan şüpheli B.B. hakkında yeninden gözaltı kararı verdi. Savcılığın kararının ardından tekrar gözaltına alınan şüpheli B.B. Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi’ne getirildi.Savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen şüpheli B.B. Korku kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme’ ve Yaralama’ suçlarından tutuklandı.

Mahkeme kararında şüpheli hakkında kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren somut delillerin bulunması, CD inceleme tutanağı, doktor raporu, tanık ve mağdurun beyanı, delillerin toplanmamış olması ile adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağını belirterek şüphelinin tutuklanmasına karar verildiğini kaydetti.

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI'NDAN AÇIKLAMA
İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
20.01.2011 doğumlu H. D. adlı çocuğun 21 Ağustos 2018 günü saat 13.50 civarında Pendik ilçesi Dumlupınar mahallesindeki Penpark Sitesi’nin bahçesinde bulunduğu esnada sırtına isabet eden bir cisimle yaralandığının bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından derhal soruşturma başlatıldığı, Bu kapsamda eylemin oluş biçimini ortaya çıkarmak amacıyla olay yerinde ayrıntılı

inceleme yapıldığı, Mağdur çocuğun tedavisini müteakip alınan beyanı ile tanıkların ifadeleri doğrultusunda olayın aynı bölgede mukim bir şahsın evinin camından silahla ateş etmesi sonucu gerçekleştiğine dair yeterli şüpheye ulaşılması üzerine şüphelinin yakalanıp gözaltına alındığı, ayrıca olayda kullanılan silahın ele geçirilmesi amacıyla şüphelinin üzerinde ve ikametinde arama yapıldığı,

Yakalanan şüphelinin savcılık ifadesini müteakip sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince Olası Kastla Yaralama ve Genel Güvenliğin Kasten Tehlikeye Sokulması suçlarından tutuklandığı, Maddi gerçeğin tüm yönleriyle açığa çıkarılıp eylemi gerçekleştiren kişi ve varsa olayda ihmali bulunan tüm kişiler hakkında yasal gereğine tevessül edilmek üzere soruşturmaya titizlikle devam olunduğu, Hususları, kamuoyuna ve tüm basın/yayın kuruluşlarına saygıyla duyurulur.

PARKTA VURULMUŞTU
Pendik’te bayramın ilk gününde parkta oynayan çocuklar önce “Gürültü yapmayın, başka yerde oynayın” diye bir bağırış duydu. Oyuna devam eden çocuklar bir anda sitede yankılanan tabanca sesiyle irkildi. Korku içinde kaçışan çocuklardan 7 yaşındaki Hira Nur Demircan vuruldu.

Çekilen röntgende bir cismin sırtından girip kemiği delerek küçük kızın ciğerine 2 santim kala durduğu anlaşıldı. Yapılan müdahaleyle hayati tehlikeyi atlatan küçük kız, iç kanama olabilir diye 12 saat müşahede altında tutuldu. Hayati tehlikesi bulunmadığı anlaşılan Hira Nur, sırtındaki cisimin daha sonra çıkarılacağı belirtilerek taburcu edildi.

GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞTI
Olayın ardından görgü tanığı çocukların ifadeleri üzerine yandaki binda oturan B.B. gözaltına alındı. Askerden yeni geldiği bildirilen B.B. götürüldüğü Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde o saatte evinde uyuduğunu söyledi. B.B., küçük kızın hayati tehlikesi bulunmadığı gerekçesiyle savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.