Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ – İzmir’de yılan hikayesine dönen Özkanlar Pazaryeri ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı.  Danıştay 8. dairesinin verdiği karar ve bakanlığın yayınladığı yönetmelik nedeniyle kapatılan Özkanlar Pazar yeriyle ilgili tartışmalar uzun süre devam etmişti.

YEREL SEÇİMLERİN ARDINDAN…
31 Mart yerel seçimlerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal bir araya gelerek Özkanlar pazaryeri projesini masaya yatırmıştı. Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, daha önce viyadük altına kurulsun önerisine sıcak baktı. İduğ imzasıyla Karayolları Genel Müdürlüğü 2. Bölge Müdürlüğü’ne konuyla ilgili bir yazı yazıldı. Yazıda, “Bornova ilçe sınırlarında bulunan İş Bankası yanı karayolları viyadük altı boyunca eski Özkanlar pazaryerinin buraya taşınarak pazaryeri olarak kullanılmak suretiyle belediyemize tahsis edilmesi ya da bedeli ile kiralanmasını talep ediyoruz” denildi.

KARAYOLLARI TARFİK VAKFINA, VAKIF DA ŞİRKETE TAHSİS ETMİŞ
Karayolları’nın Sakarya Caddesi üzerinde yer alan ve şuan otopark olarak kullanılan Viyadük altını bir vakfa tahsis ettiği, vakfın da burayı Hitap Şirketler Grubuna kiraladığı, otopark olarak kullanılan alan için işletmecinin belediyeden 50 bin liraya kira istediği öğrenildi

DEĞERLENDİRİYORUZ
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ, talep edilen kira bedelini görüştüklerini belirterek, “Pazarcı esnafıyla görüşeceğiz. Kira bedelinde bir iyileştirme yapılabilir” dedi.

ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPARIZ
Pazarcılar Odası Başkanı Hamdin Erişen ise, “Kira bedelinde iyileştirme yapılabilir. Devletimizden bunu isteriz. Bir söz vardır; ‘El eli yıkar, el yüzü yıkar’ Pazarcılar olarak üzerimize düşeni yaparız. Viyadük altında 600-650 pazar yeri çıkmasını öngörüyoruz. Taşın altına elimizi koyarız” dedi.