Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener ve Ege Bölge Sanayi Odası Başkanı Ender Yorgancılar, depremde yaşamını yitiren ailelere verilecek 84 konutla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. TOKİ'den satın alınan konutların bittiğini açıklayan Özgener ve Yorgancılar konutların 1 ay içinde teslim edileceğini kaydetti. 

ÖZGENER: "1 AY İÇİNDE TESLİM EDECEĞİZ"
İZTO Başkanı Özgener yaptığı açıklamada, "TOKİ ile dün iletişim kurduk. 10 güne kadar TOKİ müteahhitten teslim alıyor.  Sayın Başkan ile de konuştuk, tahmin ediyoruz ki 1 ay içerisinde ihtiyaç sahiplerine konutları teslim etmiş olacağız" dedi.

YORGANCILAR: "KURA ÇEKİLECEK"

EBSO Başkanı Yorgancılar ise, "Evler bitti. Şu anda AFAD’dan beklediğimiz miras listesi var. Biri vefat ettiğinde yerine kim tapuyu alacak diye listeler bize gelecek ve bu listelerin gelmesi sonrası ise İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger’in katılımı ile kura çekilecek ve orada Allah nasip ederse depremzedelerimize tapularını vereceğiz" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?
İzmir iş dünyası tarafından başlatılan "Birlikten İzmir Doğar" kampanyasıyla depremde yaşamını yitirenlerin ailelerinin ev sahibi yapılması hedeflenmişti. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, 30 Ekim 2020’de meydana gelen İzmir depremi sonrası İZTO, Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İTB) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) öncülüğünde ‘Birlikten İzmir Doğar’ kampanyasını başlattıklarını anımsattı, yapılacak deprem konutları için 21 Şubat’ta ihaleye çıkıldığını kaydetmişti.