Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Efes Müzesi iş birliğinde, 10-16 Mayıs Engelliler haftası kapsamında etkinlik gerçekleştirildi. Selçuk 8 Eylül İlkokulunun özel eğitim öğrencileri, arkeolojik kazı çalışmalarına katıldı. Çalışmalar arkeoloji, mitoloji, müzecilik ve kültürel miras konularını içeren teorik çalışmalar; arkeolojik kazı, resim, seramik atölyeleri ve Efes Örenyeri ile St Jean Bazilikası arkeolojik alan gezisi olmak üzere planlandı.

Uzman Arkeolog Esra Bideci Türk ve Selçuk İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büro koordinatörü Vildan Turan tarafından yürütülen etkinliklerde, öğrencilere Efes Müzesi ziyaretinde eşlik edilerek Antik dönem ve sergilenen arkeolojik eserler hakkında bilgi verdi.

Etkinliklerle, öğrencilerin tarihi eserlere ve kalıntılara karşı koruma bilinci ile yaşadıkları ilçede yer alan Efes Müzesi ve Efes Antik Kenti ile bağ kurmaları hedeflendiği bildirildi.

Selçuk 8 Eylül İlkokulu Müdürü Kazım Meraklı, "Öğrencilerin arkeolojik kazı çalışmaları ve müze gezisi dönüşlerinde yüzlerindeki mutluluğu ve huzuru, davranışlarındaki olumlu değişmeyi hissediyoruz" dedi. (DHA)