Sıfır otomobillerde Özel Tüketim Vergisi matrahları yeniden düzenlendi. Bu sayede birçok otomobil ÖTV alt dilimine dahil oldu. Böylece fiyatlarda 50-60 bin lira arasında düşüşler gerçekleşti.
Satışları rekorlar kıran sıfır otomobil piyasasına daha da canlılık katacak olan bu gelişme sonrasında ikinci el piyasasında beklenen düşüş henüz gerçekleşmedi. Bayilerin 300 bin liralık otomobillerin fiyatlarını 250 bin liraya kadar düşürmesine rağmen fırsatçılık peşinde koşan ikinci el kurnazları kullanılmış otomobilleri 50 bin lira daha fazlaya satmaya devam ediyor.
ÖTV kararından sonra otomobillerde 50 bin liraya varan düşüş Yeni fiyatları tek tek hesapladıkÖTV kararından sonra otomobillerde 50 bin liraya varan düşüş! Yeni fiyatları tek tek hesapladık İlan sitelerine girildiğinde birçok ilanda fiyatların değiştirilmediği, ekstraları olduğu iddiasıyla 50-60 bin lira fazladan fiyatla satıldığı görülüyor. Hatta 2020 model yani 1 yaşını aşmış otomobillerin de fiyatları sıfırlarından daha yüksek yazılmaya başlandı.

OTOMOBİL ALIRKEN DİKKAT EDİN
İkinci el otomobil alırken sıfır fiyatlarını araştırarak rayiç bedeli ortaya çıkarmanız gerekiyor. Sıfırından daha pahalıya satılan otomobili almak yerine bayilere giderek ilk sahibi olacağınız aracı alabilirsiniz. Böylece hem garanti şartlarından eksiksiz yararlanmış olursunuz. Ayrıca sıfır otomobilin ilk kullanıcısı olacağınız için daha önceden otomobilde bir sorun yaşanmış mı yaşanmamış mı gibi sorular aklınıza takılmaz.