21 Ekim’de Pursaklar ilçesinde 30 bin lira ile 1 milyon lira değerinde çekin, Mamak ilçesinde de 13 bin doların çalındığı otomobilden hırsızlık olaylarıyla ilgili Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık ve Yankesicilik Büro Amirliği görevlilerince çalışma başlatıldı.

Çalışmalar sonucu, hırsızlık eylemlerinin üç şüpheli tarafından gri renkli bir otomobille gerçekleştirildiği tespit edildi. Olayda kullanılan araç Kıbrıs köyü yakınlarındaki dere yatağında terk edilmiş halde bulundu.

Şüpheliler, Kırıkkale’ye kaçmak üzereyken Elmadağ ilçesinde kovalamaca sonucu yakalandı. Zanlılardan E.Y’nin üst aramasında 29 bin 300 lira, F.B’nin üstünde de 13 bin dolar ele geçirildi.

SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

E.Y’nin 44’ü otomobilden hırsızlık olmak üzere toplam 86 suç kaydı olduğu ve 11 suçtan değişik illerdeki mahkemelerce arandığı belirlendi.

F.B’nin de 13’ü otomobilden hırsızlık olmak üzere toplam 35 suç kaydı bulunduğu ayrıca Yozgat’ta bir kuyumcudan 3 kilogram altının çalındığı otomobilden hırsızlık olayının şüphelisi olduğu ve arandığı tespit edildi.

Çocuk yaştaki E.M’nin ise 5 suç kaydı olduğu belirlendi. Şüpheliler, işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. (AA)