Karabağlar'daki Peker Mahallesi İlkokulu'nda eğitim gören ve aileleri dar gelirli olan 70 öğrenciye, Öz Orman İş Sendikası İzmir Şubesi tarafından kışlık bot yardımı yapıldı. Üyesi olan orman işçilerinin gönüllerinden kopan bağışlar ile alınan botları okula getiren ve öğretmenlerle birlikte tek tek bunları çocuklara giydiren Öz Orman İş İzmir Şubesi Başkanı Hamiyet Boyacı, çocukların sevinci karşısında duygusal anlar yaşadı.


Bir sivil toplum kuruluşunun başında olmasının ötesinde kendisinin de bir anne olduğunu söyleyen Başkan Hamiyet Boyacı, ülkenin geleceği olan çocuklara en iyi şartları sağlamanın bir yurttaşlık görevi olduğunu söyledi. Okul idaresinden böyle bir talep geldiğinde; yazın orman yangınlarıyla mücadele eden kışın da soğukta ağaçlandırma çalışmalarında görev yapan orman işçileri ile konuyu paylaştığını söyleyen Boyacı, onların da bu öğrencilerin minik ayakların üşümesine gönüllerinin el vermediğini dile getirdi. Öğrencilerin daha birçok eksiklikleri olduğunu, onlara da kendi imkânları ölçüsünde destek olmaya devam edeceklerini belirten Boyacı, diğer kurum ve kuruluşlara da el uzatmaları çağrısında bulundu.


Okul Müdürü Tuncer Sümerbaş da okulun öğrencileri arasında Suriyeli ve ailelerinin maddi durumu kötü olan Türk çocukların bulunduğunu, zaman zaman özel şirketler ya da sivil toplum kuruluşlarına başvurarak, onların ihtiyaçları için destek istediklerini söyledi. Öz Orman İş Sendikası gibi sivil toplum kuruluşlarına, bu taleplerini geri çevirmeyerek destekte bulundukları için teşekkürü bir borç bildiklerini söyledi.