GÜNDEME BAKIŞ- ÖZEL HABER- Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İzmir Ticaret Odası’nın ev sahipliğinde Çeşme projesini anlatmak için geçtiğimiz hafta İzmir’e geldi. Bakan Ersoy’un, sivil toplum örgütleri ve derneklerle yaptığı toplantıya Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran’ın davet edilmemesi büyük bir kriz yaratmıştı.

SERT AÇIKLAMA!

Oran, toplantıya davet edilmemesini, “TC. Kültür ve Turizm Bakanlığınca İzmir’de tüm Sivil Toplum Kuruluşlarının ve Meslek örgütlerinin katılımıyla İzmir Ticaret Odası önderliğinde gerçekleştirilecek ‘Çeşme Projesi’ bilgilendirme toplantısına ne yazık ki Çeşme Belediye Başkanı olarak tarafıma bir davette bulunulmamıştır. Çeşme’nin geleceğini ilgilendiren böyle önemli bir konuda ‘Siyasilerin çağırılmadığı’ gerekçesiyle açıklanmaya çalışılan bu durumu Çeşme’nin seçilmiş başkanı, ‘Şehr-I Emini’ olarak anlamak mümkün değildir” sözleriyle eleştirmiş, Oran toplantının yapılacağı gün Çeşme’de alternatif bir toplantı düzenlemişti.

BAKAN ERSOY: “DAVETİ İZTO YAPTI. BİZİMLE ALAKASI YOK”

Bakan Ersoy, davet kriziyle ilgili, “Daveti biz değil İzmir Ticaret Odası yaptı” açıklamasında bulunmuştu. İZTO ise, STK’larla düzenlenen toplantıya hiçbir siyasinin davet edilmediği duyurmuştu. Ancak toplantıya Bakan’la birlikte AK Partili vekillerin katılması yeni bir kriz çıkarmıştı.

TATLIYA BAĞLANDI!

Uzun yıllardır tanışıklığı bulunan Çeşme Belediye Başkanı Oran’la, İZTO Başkanı Mahmut Özgener arasında yaşanan “davet krizi” tatlıya bağlandı. Başkan Oran Özgener’i ziyaret etti. Ziyarette her iki taraf ta iletişim kopukluğu dile getirdi ve konu kapandı.