GÜNDEME BAKIŞ – (Özel Haber) – Koronavirüsü salgını nedeniyle bugün 119 kişi hayatını kaybetti, son 24 saat içinde 4 bin 611 yeni vaka tespit edildi. Türkiye'de toplam ölü sayısı 2 bin 259 olurken, vaka sayısı ise 95 bin 591'e yükseldi.

İZMİR’DEKİ “YENİ” SONUÇLAR UMUT OLDU!
İzmir’de ortaya çıkan yeni sonuçlar önümüzdeki günler için büyük umut verdi. Dün ilk kez bir günde iyileşen (üç testi de negatif çıkan) hastası sayısı 100’ü geçti. Toplamda iyileşen sayısı ise 723 oldu.

VAKA SAYISI YÜZDE 5’İN ALTINA İNDİ
İzmir’de alınan önlemler de meyvesini vermeye başladı. Kentteki vaka sayısı uzun süre sonra ilk kez toplam vaka sayısının yüzde 5’inin altına düştü. İzmir’de sonucu pozitif çıkan hasta sayısı 4 bin 700.

147 CAN KAYBI!
Sağlık Bakanı Koca, 3 Nisan İzmir’deki can kaybı sayısının 27 olduğunu duyurmuştu. Geçen 17 günlük sürede vefat sayısı 147’ye yükseldi. Yoğun Bakım’da tedavi gören hasta sayısı ise 104.

AYNEN DEVAM! REHAVETE KAPILMAK YOK!
Uzmanlar, İzmirlilerin virüse karşı kişisel önlemlerini artırarak sürdürmesi halinde kentteki durumun kısa sürede normalleşebileceğini ifade etti, ayrıca kimsenin rehavete kapılmaması konusunda uyardı.