Bayram, 'Milli eğitim Bakanlığı'nda hummalı bir çalışma yürütülüyor. MEB merkez binasında okullarda uygulanacak corona virüs önlemleri ile ilgili toplantı yapıldı. Okulların tatil olup olmayacağı ile ilgili nihai kararın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başkanlığı'nda yarın gerçekleştirilecek toplantıda belli olacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okulların tatil takvimiyle ilgili bütün olasılıklar büyük bir titizlik içerisinde masaya yatırıldı. Ara tatilin öne alınması söz konusu olursa, bu kez uzaktan eğitim ve telafi eğitim bakanlık tarafından planlandı. Yarın tüm bu tedbirler ve planlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a iletilecek' 

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DAN YENİ AÇIKLAMA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı son dakika açıklamasına göre; ''Okulların tatil edilmesi konusu bugün gündemimizde olmadı. Önümüzdeki günlerde gündeme gelebilir. Şu an bir şey söylemem doğru olmaz. Burada salgının seyri de belirler. Bir gelişme olursa zaten sizinle paylaşırız.''  diyerek konu hakkında bilgi verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca dün gece yarısı yaptığı açıklamada Corona Virüs şüphesiyle gözlem altına alınan bir vatandaşın test sonuçlarının pozitif çıkmasıyla birlikte önlemler arttırılıyor. İki üniversiteden gelen tatil açıklamasının ardından hem üniversitelerde okuyanlar hem de tüm eğitim öğretim takvimine ara verilecek mi sorusu veliler ve öğrenciler tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Corona Virüsü nedeniyle Türkiye'de okulların tatil edilip edilmeyeceği ile ilgili olarak ''Ortak açıklama yapılacak'' demişti. 

YÖK bazı rektörleri 'koronavirüs' gündemiyle toplantıya çağırdı
YÖK Başkanlığında, bazı üniversite rektörleri ve alanında uzman akademisyenlerin katılacağı "koronavirüs" gündemiyle bir toplantıya davet etti.

Toplantıda, Kovid-19'a yönelik üniversitelerde şimdiye kadar alınan ve alınması gereken bütün ek tedbirler görüşülecek.

Öğrenci sayısı ve yabancı uyruklu öğrenci sayısı yüksek olan bazı üniversitelerin rektörlerinin katılacağı toplantıya, ayrıca alanında uzman olan sınırlı sayıda akademisyen de davet edildi.

Toplantıda ele alınacak konular arasında, yurt dışı ziyaret öyküsü bulunan ve planlayan akademisyenlerin durumu, akademik amaçlı gerçekleştirilen kongre, panel, toplantı gibi seyahat programları, üniversitelerde eğitim gören yabancı uyruklu öğrencilerin durumu, değişim programları kapsamında yurt dışında bulunan Türk öğrenciler ve bu program sonrasında ülkeye dönenlerin intibakları yer alıyor.

YÖK BAŞKANI SARAÇ REKTÖRLER VE AKADEMİSYENLERLE BİR ARAYA GELİYOR
Yükseköğretim Kurumu Başkanlığı (YÖK), dünyayı etkisi altına alan korona virüs vakasının Türkiye’de de görülmesi üzerine rektörler ve akademisyenlerle bir araya gelecek.

TÜM ETKİNLİKLER İPTAL
Türkiye'de ilk koronavirüs vakasının açıklanması sonrası alınan önlemler artıyor. Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz de, üniversitelerinde koronavirüsü ile ilgili aldıkları önlemler kapsamında bahar tatilininin öne çekilerek 11-20 Mart tarihleri arasına aldıklarını, derslerin mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağı bilgilendirmesinde bulundu.

Üniversitelerinin  tüm fakülte ve birimlerinin 11 Mart - 30 Nisan tarihleri arasına planlanmış oldukları ulusal ve uluslararası tüm etkinlikler iptal edildiğine de açıklamasında vurgu yapan Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz, “30 Nisan 2020 tarihine kadar tüm yurtdışı görevlendirmeler ve seyahatler de (üniversite destekli veya kişisel) iptal edilmiştir. Geçtiğimiz 14 gün içinde herhangi bir ülkeye seyahat (üniversite destekli veya kişisel) etmiş olan tüm öğretim üyelerimiz, çalışanlarımız ve öğrencilerimizden Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı’nın önerdiği önlemler uyarınca Türkiye’ye giriş yaptıkları tarihten itibaren 14 günlük bir izolasyon sürecini tamamlamalarını zorunlu kıldık” dedi.

Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz şunları söyledi: “Ayrıca Üniversitemiz içerisine her blokta kullanabilecek el dezenfektanları yerleştirilmiştir. Bahar Tatili süresince akademik ve idari personelimiz çalışmalarına evden devam edecek olup, bu dönemde tüm üniversite alanlarımızı kapsayacak detaylı bir ortam dezenfektasyonu çalışması gerçekleştirilecektir.  Aldığımız tüm önlemler konusunda öğrencilerimizi ve çalışanlarımızı düzenli olarak bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

KADİRHAS ÜNİVERSİTESİ BÖYLE DUYURDU
Kadir Has Üniversitesi, koronavirüsü nedeniye alınan önlemler kapsamında bahar tatilini öne çekti. Üniversite derslere mücbir bir durum oluşmadığı sürece 23 Mart günü başlayacağını duyurdu. Bahçeşehir Üniversitesi'nden gelen açıklamada ise, ''Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız.'' denildi.

BAHÇEŞEHİR ÜNİVERSİTESİ'NDEN AÇIKLAMA
Bahçeşehir Üniversitesi'nden gelen açıklamada ise, ''Eğitim-Öğretim sürecimizin aksamaması için 16-30 Mart tarihleri arasında tüm derslerimizi online platformlarda devam ettirme kararı almış bulunmaktayız. Online derslerimizin programını hafta sonu itibariyle duyuruyor olacağız.'' denildi.