GÜNDEME BAKIŞ – Mahkeme kararı ve bakanlığın yayınladığı yönetmelikle kapatılan Özkanlar Pazaryeriyle ilgili tartışmalar bitmiyor. Son olarak kapatılan Özkan Pazarı’nda esnaflık yapan Faysal Acar, Manavkuyu’da 6 bin metrekare büyüklüğünde bir alan olduğunu ve buraya pazar kurulacağını açıkladı.  İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise, sorunun çözülmediğini ve konunun İzmir Valisi Erol Ayyıldız tarafından incelendiğini söyledi.

PAZAR YAPILAMAZ ÇÜNKÜ  
Bayraklı Belediyesi yetkilileri Gündeme Bakış’a yaptıkları açıklamada ise,  “Bahsedilen yer planlarda ilkokul alanı olarak ayrılmış. Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne göre buraya pazar yeri yapılması için aynı bölgede aynı büyüklükte okul alanı ayrılması gerekiyor. Böyle bir alanda bulunmuyor. Ayrıca belirtilen yere 500 metre uzaklıkta Çamkıran pazar yeri haftasının iki günü kurulmaktadır” açıklamasında bulundu.

MUHTAR CEYLAN: “PAZAR DEĞİL OKUL İSTİYORUZ”
Manavkuyu Mahalle Muhtarı Fatma Ceylan, mahalle sınırları içerisinde çarşamba ve pazar günleri Çamkıran Pazarının kurulduğunu belirterek, “Mahallemizde 3. pazar istemiyoruz. Dünden beri vatandaşlar beni arayarak evlerinin önünde, açık alanda pazar istemediklerini belirtiyorlar. Çamkıran Pazarımız zaten bölgeye hitap ediyor. Herkes memnun. 500 metre mesafede 3. bir pazar kurulması akla sığmıyor. 6 bin metrekarelik alan planlarda ilkokul alanı olarak görünüyor. Bizim pazar yerine değil okul ihtiyacımız var” dedi.