Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ (Kulis Haber) – CHP’de ilçe kongreleri için oy kullanacak delege seçimleri 8 Kasım’da başlayıp 1 Aralık’ta bitecek. İlçe kongreleri ise 14 Aralık-27 Ocak tarihleri arasında yapılacak. 3 Şubat-2 Mart tarihleri arasında ise il kongreleri gerçekleştirilecek.

İL KONGRESİ İÇİN MÜTHİŞ YARIŞ
CHP İzmir’de kıran kırana geçmesi beklenen ilçe kongrelerinden ziyade il kongresinden kimlerin aday olup olmayacağı merak konusu…CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin’in açık desteğini alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel’in kongrede aday olmasına kesin gözüyle bakılırken, CHP İzmir eski İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve bazı belediye başkanlarının desteğini alan Devrim Barış Çelik büyük bir sürpriz olmazsa kongrede ‘ben de varım’ diyecek.

3. YOL FORMÜLÜ
Öte yandan parti kulislerine bomba bir iddia atıldı. Ekipler arasında kıran kırana bir mücadele olma ihtimaline karşın, partide 3. yol formülü ortaya atıldı. Bazı belediye başkanlarının ve partililerin dile getirdiği yol haritasına göre; il başkanlığına Bornova eski Belediye Başkanı Olgun Atila’nın aday olacak. Atila, “uzlaşı” adayı olarak ortaya çıkacak.

SERT BİR ŞEKİLDE KARŞI ÇIKIYOR
Bu formüle Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e yakın isimler ise şiddetle karşı çıkıyor. Partililerin ortak karşı çıkış noktaları ise Atila’nın İzmir Büyükşehir Belediye eski Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte siyaset yapması.

YORUM YOK!
İl başkanlığı adaylığı noktasında Atila’ya çok sayıda partilinin “aday mısın?” şeklinde soru yönelttiği öğrenilirken eski Başkanın, “Bu konuda herhangi bir yorum yapmayacağım” yanıtı verdiği bildirildi. Atila’nın bu cevabı, “açık kapı bırakıyor” şeklinde yorumlanıyor.