GÜNDEME BAKIŞ-Menemen Belediye Başkanvekili Aydın Pehlivan, Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak'ın darp edildiğini açıklayarak, "Belediye Başkan Yardımcımız Mehmet Çakmak, dün akşam saatlerinde çirkin bir saldırıya uğramıştır. Bu kalleş saldırıyı gerçekleştirenleri şiddetle kınıyorum. Menemen Belediyesi olarak hak ve hukuk tanımazların her zaman karşısında olacak, adalet yolundan ayrılmadan dimdik duracağız!  Maruz kaldığı darp olayından dolayı Kıymetli Başkan Yardımcımız Mehmet Çakmak’a geçmiş olsun diyor, her daim yanında olduğumuzu samimiyetle ifade ediyorum" dedi.

Soruşturma başlatan polis, çevredeki güvenlik kamerası görüntüleri ve görgü tanıklarının ifadeleri doğrultusunda saldırıyı gerçekleştiren şüphelilerin H.B. ve T.G. olduğunu belirledi. 2 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin polisteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

'HUKUKSUZLUĞA MÜSAADE ETMEYİZ' 
Darbedilen Menemen Belediyesi Başkan Yardımcısı Mehmet Çakmak, olayla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Hukuk devletini tanımayan insan müsveddeleri, sokak kabadayıları tehditlerle kamunun malına çökmeyi marifet sananlar, 'Beni asla sindiremezsiniz' demiştim. Sonunda ne olursa olsun hukuksuzluğa müsaade etmeyiz" dedi.