Kuşadası'ndaki Sevgi Plajı'nda bulunan lavabo, klozet ve soyunma kabinlerinin bir süre önce tahrip edilmesinin ardından, bu kez de Kadınlar Denizi'ndeki şemsiye ve şezlonglara zarar verildi.

Bir vatandaşın cep telefonuyla kaydettiği görüntülerde, elinde sopa bulunan Murat K., plajda yer alan çöp kutularını da denize attı. Görüntüler üzerine harekete geçen polis, Murat K.'yı yakalayarak gözaltına aldı. Murat K.'nın emniyetteki işlemleri sürüyor.

'BU BİR HALK DÜŞMANLIĞI'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, kamunun ortak kullanımında olan şemsiye, şezlong ve soyunma kabinlerine zarar vermenin halk düşmanlığı olduğunu söyledi. Başkan Günel, "Daha önce de benzer olaylarla karşılaştık ve konunun takipçisi olduk. Bu son olayda da gördük ki birileri kasıtlı olarak şemsiye ve şezlonglara zarar veriyor, çöpleri denize atıyor. Bu kötü niyetli şahsı görüntüleyerek, güvenlik güçlerimize yardımcı olan vatandaşımıza, duyarlılığı için çok teşekkür ediyorum. Bu vandallığa müsaade etmemiz ve sessiz kalmamız mümkün değildir. Mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.

PLAJ VANDALI İLE AĞAÇ DÜŞMANI AYNI KİŞİYMİŞ
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, sabah saatlerinde Kadınlar Denizi'ndeki şemsiye ve şezlonglara zarar verip, çöp kutularını denize atan Murat K.'nin, yakın zamanda Ege Mahallesi'ndeki İbrahim Zeki Emgin İlkokulu bahçesindeki 5 ağacı yakan kişinin olduğu ortaya çıktı. Murat K.'nin, emniyetteki işlemlerinin sürdüğü, 'kamu malına zarar vermek'ten adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

AKIL SAĞLIĞI KONTROL EDİLECEK
Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, sabah saatlerinde Kadınlar Denizi'ndeki şemsiye ve şezlonglara zarar verip, çöp kutularını denize atan Murat K.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Polisteki ilk ifadesinde, "Halkımızın ne kadar bilinçli olduğunu test etmek için bunu yaptım. Kesinlikle pişmanlık duymuyorum" dediği öğrenilen Murat K.'nin akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için savcılığın rapor istediği bildirildi. 

ÇEVREYE KÜFÜRLER SAVURMUŞ
Öte yandan yaşanan olaya esnaf tepki gösterdi. Görüntülerin Kuşadası'na yakışmadığını söyleyen market sahibi Nazif Ataeren, "Ben Murat K. isimli şahsın yaptıklarını bizzat gördüm. Sabah dükkanımı açmak için geldiğimde, bu kişi çöpleri ve şemsiyeleri denize atıyordu. Görevliler gelince kaçmaya başladı. Denize girip, şamandıralara kadar yüzdü. Yorulunca denizden çıkıp, küfüretmeye başladı. Kadınlar Denizi esnafı olarak Kuşadası'nın böyle çirkin bir olayla anılması bizi çok üzdü" dedi.

Mısır satan Aydın Aslan da "Kuşadası yerli ve yabancı turistlerin yoğun olarak geldiği bir tatil kenti. Bu davranışı yapan Murat K.'yi kınıyorum. Umarım gerekli cezayı alır" diye konuştu.

MANİSA'YA SEVK EDİLDİ
Kuşadası'nda, Kadınlar Denizi'ndeki şemsiye ve şezlonglara zarar verip, çöp kutularını denize attığı için gözaltına alınan Murat Küçükaslan, emniyetteki işlemlerinin ardından bugün sevk edildiği adliyede mahkemeye çıkarıldı. Hakim karşısında tutarsız davranışlar sergileyen Küçükaslan’ın cezai ehliyetinin olup olmadığının belirlenmesi için Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesine gönderilmesine karar verildi. Küçükaslan’ın hastanede bir süre gözetim altında tutulacağı öğrenildi.