Gaziemir Belediyesi'nde çalışanTüm Yerel-Sen'e bağlı işçiler yapılan toplu sözleşmenin iptaline sonrası eylem kararı aldı. 

Belediye önünde çok sayıda eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışan işçiler taleplerine karşılık alamayınca iş bıraktı. Sendikaya bağlı 130 memur iş bırakarak belediye önünde eyleme geçti. 

Sendikadan yapılan açıklamada 'mücadelenin boyut değiştirdiğinin' altı çizilerek, "145 gündür, Gaziemir Belediyesi memur çalışanlarının haklı ve yasal eylemlerine şahit oluyorsunuz. Bu eylemlerin nedeni 2019 yılında Gaziemir Belediye Başkanı Sayın Halil Arda ile sendikamız Tüm Yerel Sen İzmir 2 Nolu Şube arasında imzalanan sosyal denge tazminatının, asılsız ve hukuka dayanmayan nedenlerle sayın başkan tarafından kesilmesi ve memur çalışanların mağdur edilmesidir. Söz konusu toplu sözleşme ücreti belediyede çalışan memurlara 15 yıldır ödenen bir ücrettir. Yasal haktır. İş bırakma eylemi yapmak zorunda kaldık. Gaziemirlilerin belediyedeki işlerini yapamadığımız için üzgünüz. Halkımızı, tüm belediye emekçilerini, yaşanan bu hak gaspında yanımızda olmaya davet ediyoruz. Bir belediye başkanı düşünün ki; evindeki iki evladını ayırt eden bir düşünce ve davranış yapısına sahip olan bir baba gibi davranmaktadır. İşçi kardeşlerimizle geçtiğimiz günlerde yüzde 40 zamla imzalanan sözleşme için biz memurlar olarak çok sevindik. Ancak memurlarla beraber karşılıklı imzaladığınız toplu sözleşme ücretinin belediye başkanı tarafından kesilmesi de bizleri fazlasıyla üzmektedir. Emek, adalet ve insanca yaşamak için alanlarda olmaya devam edeceğiz. İş bırakma eyleminden de sonuç alamazsak, Ankara’ya yürüyeceğiz" denildi.