Halil İbrahim GÜLER / GÜNDEME BAKIŞ - Olağanüstü kurultay tartışmalarının devam ettiği CHP’de bu kez de ‘imza veren ilçe başkanları istifa etsin’ tartışması patlak verdi. Gündeme Bakış’a açıklamalarda bulunan CHP Konak eski İlçe Başkanı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın yardımcısı Mehmet Şakir Başak, “Genel başkanı temsil eden bir ilçe başkanının genel başkanın değişmesini istemesi kadar abesti iştigal bir şey olamaz. İmza veriyorsan o koltukta oturmayacaksın. Çünkü sen genel başkanı temsil ediyorsun. Böyle bir hadsizlik olur mu?” dedi. Olağanüstü kurultayın yapılması için imza veren CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, Başak’ın bu sözlerini sert bir dille eleştirirken, neden değişimden yana olduğunu açıkladı.

“TABANIN YÜZDE 85-90’I DEĞİŞİM İSTİYOR”
Tabandan gelen talep doğrultusunda hareket ettiğini belirten Özkan, amacının partiye ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ya zarar vermek olmadığını söyledi. Özkan, “Ben imza verdiğimde yaptığım açıklamada amacımızın ne parti içinde tartışa çıkarma ne de Genel Başkanımızı eleştirmekti. Ben tabanın istediği doğrultusunda hareket ettim. Bizim kurultay istememizin nedeni partiye zarar vermeden değişimi sağlamaktır. Genel Başkanımız’ın da tartışılmasını istemeyiz. Tartıştırtmayız. Sorumluluk aldığım İlçe Başkanlığı alanında tabanın yüzde 85-90’ı değişim istiyor. Bu kimse göz ardı edemez. Ben 44 yıllık CHP’liyim. Gençlik kollarından geliyorum. Benim tek idealim ülkemizin geleceğidir. CHP’nin kültüründen gelen birisiyim. Tüzüğün verdiği yetkiyle değişimden yana olduğumu açıkladım” dedi. 

“NE HAKLA İSTİFAYA ÇAĞIRIYOR”
Şakir Başak’ın ilçe başkanlarını istifaya çağırma yetkisi olmadığını kaydeden Özkan, “Şakir Başak ilçe başkanlığı yapmış bir arkadaşımız. Kurultayın nasıl hangi şartlarda olduğunu bilen birisi. Ben bu tarz konuların kamuoyu, basın önünde tartışılmasının partimize zarar verdiğini düşünüyorum. Şakir Başak istifa ettiğinde yerine gelecek arkadaş için canlı yayın yaparak Ankara’ya kadar gitti. Şakir Başak’ın yetkisi bile yok, delege bile değil. Şov yapmak için açıklamalarda bulunuyor. Bu açıklaması nezaketsizlik, ilçe başkanlığına saygısızlıktır. Genel Başkan’ı temsil eden bir başkanı ne hakla istifaya çağırıyor. Hangi yetkiyle hangi tüzel kişilikle bu açıklamaları yapıyor” diye konuştu.