Koronavirüs tedavisi gören ve 9 Haziran tarihinde tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Hürriyet Gazetesi Ege Bölge Temsilciliği'nde Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Nejat Bekmen vefatının 52'inci gününde ailesi, meslektaşları ve yakın dostları tarafından Doğançay Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anıldı. Anma töreninde konuşma yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi şunları söyledi: “Nejat, birlikte çalışma fırsatı bulduğum çok iyi bir insan, dost ve gazeteciydi. Onunla çalışırken mesleğin inceliklerinin yanında insan olmanın ne demek olduğunu da gösterirdi. Gazeteciliği insan odaklıydı. İnsan olmanın simgesiydi. Ondan öğrendiklerimizi biz de gençlere aktaracağız" diye konuştu.


'ONA MİNNETTARIM'
Eşi Resmiye Bekmen, Nejat Bekmen'i anlatırken şöyle konuştu, “Burada yanımızda olan, bizi yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ederim. 36 yıllık hayat arkadaşımdı. Onunla çok güzel bir hayatı paylaştık. Güzel yıllarımız oldu. Bana, ailesine, çevresine koşulsuz sevgi sunan bir insandı. Onu çok seviyoruz. Ona minnettarım" dedi.

CHP İzmir Milletvekili, Gazeteci Atila Sertel de törene katılan isimler arasında yer aldı. Sertel,  “İyi bir insan, iyi bir gazeteci, iyi bir dosttu. İnsan zamansız kayıplara başta inanamıyor ama hayatın gerçeklerini bir süre sonra kabul ediyorsunuz. İnsanlar asıl unutuldukları zaman ölür. Onu hiçbir zaman unutmayacağız. İçimizde yaşatmaya devam edeceğiz. Bu töreni düzenleyen Cemiyetimize, dostlarımıza teşekkür ediyorum. İnsanların acısı paylaşıldıkça azalıyor. Nejat Bekmen'e rahmet diliyorum. Işıklar içinde uyusun" dedi.