GÜNDEME BAKIŞ – Koronavirüs vaka sayısının 900’lerden bin 500’lere yükselmesi herkesi endişelendirdi. Başta Bilim Kurulu üyeleri olmak üzere tüm uzmanlar maske takılması ve sosyal mesafe kurallına uyulması konusunda art arda açıklamalarda bulundu.

UYULMUYOR
Türkiye’nin birçok ilinde olduğu gibi İzmir’de de maske ve sosyal mesafe kuralına uyulmadığı görülüyor. Dün havanın güzel olmasını da fırsat bilen İzmirliler sahillere akın etti. Çimlerde körfezin tadını çıkaran bazı vatandaşların maske takmadıkları görüldü.

70 KİŞİDE MASKE YOK!
Gündeme Bakış’a bir okuyucusu tarafından gönderilen fotoğrafta, Göztepe Sahili’nde oturan ve sohbet eden 70 vatandaşın hiçbirinde maske yok! Sadece iki kişide maskenin çenesinde olduğu görülüyor.

İSYAN ETTİLER
Bu tür görüntülere vatandaşlar sosyal medyadan tepkilerini dile getiriyor. Vatandaşlar, “Sıcakta kimse maske takmak istemez ancak buna mecburuz. Bir kişinin takmaması hastalığın yayılmasına neden olabilir” diyor.

KONTROL EDİLMESİ GEREKİYOR
İzmirliler özellikle halkın yoğun ilgi gösterdiği sahil bölgelerinde emniyet güçlerinin denetimlerini sıklaştırılmasını istiyor.

MASKE TAKMAMANIN CEZASI NE KADAR?
Maske takmayanlarla ilgili 3 bin 150 TL idari para cezası kesiliyor.