Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, uyuşturucu madde bağımlılığı ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Candoğan Parkı önünde Narko-Nokta standı açtı. Etkinliğe Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezleri birimi ile Denizli Büyükşehir Belediyesi de destek verdi. Narko-Nokta standında kurulan ekranda Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nca üniversite gençleri arasında düzenlenen yarışmada birincilik ödülünü alan 'İki Ekmek' isimli kısa film, UYUMA tanıtım filmleri ile madde bağımlılığına dair görseller yayınlandı. Nokta'da bulunan narkotik madde arama köpeği Jiby'de vatandaşların ilgi odağı oldu. Vatandaşlar, madde arama köpekleri hakkında merak ettiklerini  Jiby'nin eğitmeni olan polis memuruna sorup bilgi aldı.


Standı ziyaret edenlere İçişleri Bakanlığı tarafından teknolojik imkanlar aracılığıyla uyuşturucu ile mücadelede vatandaş duyarlılığını oluşturmak, toplumsal sorumluluk bilincine uygun şekilde ve daha etkin hale getirmek suretiyle kalıcı ve güçlü bir mücadele ortamı oluşturmak amacıyla uygulamaya konulan UYUMA projesi anlatıldı. UYUMA aplikasyonunu kullanımı konusunda da vatandaşlar bilgilendirip, 'gözümüz olun' mesajı verildi.

Ziyaretçilere, uyuşturucu madde bağımlılığı, bağımlılık döngüsü, tedavi hizmetleri gibi pek çok konuda da bilgilerde verilip, broşürler dağıtıldı.