Kaza, dün saat 12.30 sıralarında Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi D-400 kara yolu üzerinde meydana geldi. Alanya'dan Mersin yönüne doğru giden Hasan K.'nın kullandığı 33 HT 500 plakalı hafif ticari araç, Mehmet Çakır Caddesi'nde bulunan kavşaktan bisikletiyle yolun karşısına geçmek isteyen Müzeyyen Koç'a çarptı. Çarpmanın şiddetiyle Müzeyyen Koç birkaç metre savrulurken, Hasan K.'nin kullandığı araç ise karşı yönden gelen Ferhat A. yönetimindeki 07 E 8784 plakalı hafif ticari araca çarparak durdu.

Çevredekiler durumu hemen 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirirken, bölgeye çok sayıda sağlık, jandarma ve polis ekibi geldi. Yapılan incelemede bisiklet sürücüsü Müzeyyen Koç'un yaşamını yitirdiği belirlendi. Müzeyyen Koç'un cansız bedeni jandarma ve savcılık incelemesinin ardından Alanya Belediyesi morguna kaldırıldı. Hafif ticari araç sürücüsü Hasan K. ise gözaltına alınarak, işlemleri yapılmak üzere karakola götürüldü.

TOPRAĞA VERİLDİ
Müzeyyen Koç'un cenazesi otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edildi. Koç'un cenazesi daha sonra toprağa verilmek üzere memleketi Afyonkarahisar'a getirildi. Bugün öğle vakti Paşa Camisi'nde Müzeyyen Koç için cenaze töreni düzenlendi. Cenazeye Müzeyyen Koç'un ailesi ve yakınları katıldı. Müzeyyen Koç'un cenazesi kılınan namazın ardından Bayraktepe Mezarlığı'nda toprağa verildi.

AİLESİNİ ZİYARETE GİTMİŞ
Müzeyyen Koç'un Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sosyoloji Bölümü 4’üncü sınıf öğrencisi olduğu ve polis memuru olan babasının görev yaptığı Alanya'ya ailesini ziyarete gittiği öğrenildi. Afyonkarahisar'da basketbol hakemliği de yapan Koç'un, dün sahildeki gezintinin ardından evine döndüğü sırada kazanın meydana geldiği belirtildi.