Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi üyeleri, pandemi ve yaz dönemi nedeniyle kan stoklarının kritik seviyeye yaklaştığı dönemde kan bağışına dikkat çekmek ve destek olmak için etkinlik gerçekleştirerek kan bağışında bulundular.

KIZILAY’IMIZLA İYİLİKTE TEK YÜREK OLDUK

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, toplumsal dayanışmanın her zamankinden önemli olduğu bugünlerde MÜSİAD İzmir ailesi olarak sosyal sorumluluk projeleri kapsamında Kızılay'a kan bağışında bulunduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “MÜSİAD olarak her zaman devletimizin ve milletimizin yanında olmaya çalıştık. Her konuda çalışmaya devem ediyoruz ve edeceğiz. Kızılay’ımızla iyilikte yine tek yürek olduk. Bugün üyelerimizle kan bağışında bulunarak gönüllere can ve nefes oluyoruz. İnsanlığa umut olmaya, hayat kurtarmaya destek vermenin sevincini bir kez daha yaşıyoruz” dedi.

SAYGILI’DAN KAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Kan bağışıyla hastalara umut, çevrelerine örnek olmaya çalıştıklarını ifade eden Bilal Saygılı, “Kan bağışı bir vatan görevidir. Küçük bahaneler, büyük iyiliklere engel olmasın. Kan vererek hem vücudumuzdaki kanı tazeleyerek sağlıklı oluyor, hem de hastalarımıza şifa oluyoruz.

Ülkemizde kan ihtiyacının en çok hissedildiği bir dönemde işadamları olarak Türk Kızılayı’nın yanında bulunduğumuzu bir kez daha göstermek istedik. Kan bağışında bulunan tüm gönüllülerimizi en kalbi duygularımla selamlıyor, tüm vatandaşlarımızı, kan bağışında bulunmaya davet ediyorum. Ayrıca Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök'e kan bağışında göstermiş olduğu güzel ev sahipliğinden dolayı canı gönülden teşekkür ederim” dedi.

GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞÇISI BULMAKTA ZORLANIYORUZ

Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezinde düzenlenen programda konuşan Türk Kızılayı Ege Bölge Kan Merkezi Müdürü Dr. Gökay Gök ise şu anda gönüllü kan bağışçısı bulmakta çok sıkıntı çektiklerini söyledi.

Gök, “Bizim sorumlu olduğumuz Manisa, Aydın ve İzmir illerinde kan kullanan 95 hastanenin kanını temin etmekte çok zorlanıyoruz. Pandemi ve sıcaklık nedeniyle vatandaşların belki de bir psikolojik nedenle en önemli vatandaşlık görevlerinden biri olan kan verme işini ertelemekteler. Kan verme merkezlerimiz güvenli, günde iki defa dezenfekte edilmektedir. Pandemi tedbirleri eksiksiz olarak uygulanmaktadır. Sıcaklara bağlı olarak da vatandaşlarımız kan bağışını erteliyor ama fatura tüm hastanelerdeki hasta ve hasta yakınlarına çıkıyor. Gönüllü kan bağışçısı bulmakta çok zorlanıyoruz. Bulamadığımız için belki de bazı ameliyatlar erteleniyor. Bunları yaşamamak için özellikle Ağustos ayında 18 ile 65 yaş arasındaki tüm vatandaşlarımızı kan bağışına davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Her kan bağışı sonrasında bağışçı adına bir fidan dikildiğini söyleyen Gök, sıkıntılı günlerde kendilerine destek veren MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı’ya ve üyelere teşekkür etti.