Gençlik yıllarında görev aldığı İzmir Milli Gençlik Vakfı’nda yaşadığı hatıralara değinen Bilal Saygılı, 90’lı yıllarda çok güzel çalışmalar yaptıklarını ve birçok genç arkadaşa değdiklerini anlattı. Üniversite hayatı sonrasında iş hayatına atıldığını ve rulman sektöründe faaliyet gösteren aile şirketi Saygılı Rulman’ın başına geçtiğini ifade eden Saygılı, ticarî hayatı tecrübe edinerek, aksiyon alarak öğrendiğini belirtti.

ALLAH'IN RIZASINI GÖZETİN!

Başkan Bilal Saygılı konuşmasına şöyle devam etti: “30 yıldır bu güzide ailenin bir üyesi olarak bugün başkanlık vazifesini icra ettiğim MÜSİAD’ımızın çatısı altında şehrimize, ülkemize, milletimize milli ve manevi değerlerimizi önemseyerek hizmet etmenin çabasındayız. Hiçbir dünyevi menfaat bizim davamızdan yukarıda değildir. Para ve makamlar birer araçtır. Her imkân bir imtihandır.  Değerli arkadaşlar, milli ve manevi değerlerimize bağlı olarak bugün hayatın her alanında güçlü ve başarılı şekilde bulunmamız gerekiyor. Birbirimize iyiliği emreden kötülükten sakındıran topluluklar olmalıyız. Her ne yapıyorsanız yapın, rızayı ilahiye uygun olarak yapın, Allah’ın rızasını gözetin"

EN SAĞLAM, EN GÜVENİLİR...

Ticaretle uğraşan arkadaşlarıma özellikle haramlardan kaçınmalarını tavsiye ediyorum. Müslüman kardeşlerinize suizanla değil hüsnü zanla yaklaşın. İşlerinizi geliştirerek bulunduğunuz alanda en sağlam, en güvenilir insanlar olmalısınız. Gözlerinizden her birinizin bir duruşu olduğunu görüyorum. Rabbim yolunuzu, bahtınızı, işinizi, gücünüzü açık eylesin”