Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Başkanı Bilal Saygılı, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü"nün beşinci yıldönümü ile ilgili yazılı açıklama yaptı.  Türk milletinin, hain terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimine karşı dünyada emsali görülmemiş bir direnişte bulunduğunu dile getiren Saygılı, şu açıklamada bulundu:

“Ülkemiz, beş yıl önce bugün başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm milletimizin ferasetli duruşu ve Allah’ın lütuf ve inayeti sayesinde uçurumun eşiğinden döndü. O gece milletimiz 7'den 70'e kadını erkeği, genci yaşlısıyla nesiller boyu hatırlanacak büyük bir zafere imza attı. 15 Temmuz, Güçlü Türkiye’mizin istiklal ve istikbal mücadelesi olarak tarihe nakşoldu.

MÜSİAD ailesi olarak yerimiz her zaman devletimizin ve milletimizin yanıdır. Her zaman ve her koşulda milli iradeden yana olduk ve onu zedeleyecek her girişimin de karşısında durduk. Biz biliyoruz ki 15 Temmuz’da gerçekleşen hain girişiminin hedefinde sadece mevcut siyasi istikrar yoktu, istikrarlı bir şekilde büyüyen Türkiye ekonomisi de vardı. Daha önce yaşanan darbeler de Türkiye ekonomisini en az 10 yıl geriye götürmüştü. Bu darbe girişimi de ekonomik kriz oluşturarak ülkemizin sürdürdüğü siyasi ve ekonomik istikrar ortamını yeniden tasarlama çabasıydı. Türkiye eski Türkiye değil hamdolsun! Ülkemizin artık ihracatta büyük atılımlar yapan, savunma sanayisinde üstün başarılar ortaya koyan, teknoloji üretebilen, modernize edebilen ve ihraç edebilen bir ülke olması birilerini fazlasıyla rahatsız etti. İşte bu yüzden 15 Temmuz’u, hem milletimizin iradesini hem de ekonomimizi dizayn etme girişimi olarak okumalıyız. Hedef, istikrarlı bir şekilde büyüyen Türkiye ekonomisinin önünü kesmekti.”

MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı, “Bize düşen şimdi, hainlere fırsat vermeden vatanımız ve milletimiz için daha çok çalışmaktır. Ekonomimizi daha da büyütmek, yatırımlarımızı, ihracatımızı ve istihdamımızı artırmaya daha çok gayret etmektir. Hepimizin en birincil önceliği yaptığımız işi hakkıyla en güzel şekilde yapmaktır. Bizler inanıyoruz ki Anadolu toprakları o gece bir kez daha bize vatan kılınmıştır. Allah’ın inayeti, milletin direnişi, yüz milyonlarca kardeşimizin duası ile Türkiye yeniden felaha kavuşmuştur. Selam olsun şehit olan aslan parçalarına! Selam olsun, tanklara karşı dimdik duran o Kahramanlara! Selam olsun, Fatih’in torunlarına, ümmetin yürekli evlatlarına!

15 Temmuz'un yıldönümünde, ülkemize kast eden hain darbe girişimini bir kez daha şiddetle kınıyor; vatanımıza sahip çıkan yüce milletimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu vesileyle, şehitlerimizi rahmet, gazilerimizi ise minnetle anıyorum. Onlara olan borcumuzu ödeyebilmek için, MÜSİAD ailesi olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Cenab-ı Hak, milletimize ve devletimize istikamet kazandıran kıymetli liderimiz Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin. Devletimizi ve milletimizi ilelebet payidar kılsın. Allah bu güzel vatanımıza bir daha böylesi bir olayı yaşatmasın.” ifadelerini kullandı.