2022 yılı asgari ücreti değerlendiren 25. Dönem MHP İzmir Milletvekili, Ege Ulaşım Yönetim Kurulu Başkanı Murat Koç, 2022 yılı için açıklanan Asgari Ücretin 4,253 lira net olması memnuniyet verici bir gelişme olduğunu ifade etti.  Koç, “Açıklanan rakam genel olarak tahminlerin üzerinde çıktı. 2017 yılında "Yeni Türkiye'yi hayal ediyorum" başlıklı açıklamamda ‘Asgari Ücret’ ile ilgili düşüncelerimi ifade etmiştim. Bu konuyla ilgili görüş ve dileklerimi siyasi partilerimizin gruplarına da müteakip defalarda yollayarak bu günlere taşıdık. ‘Devletimizin asgari ücretten kesilen gelir vergisinin kaldırılması hem iş veren açısından hem de dar gelirli kesimlerin enflasyona ezdirilmemesi açısından çok isabetli olur aynı zamanda da Asgari ücret artmış olur’ şeklinde düşüncelerimi dile getirmiştim” dedi.

“POZİTİF ETKİ YARATTI”

Murat Koç yaptığı açıklamada, “Bugün sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı asgari ücret rakamının 4 bin 253 lira olması ve aynı zamanda gelir vergisi ile damga vergisinin alınmaması, çalışanlar üzerinde pozitif etki yarattı. Gelir dağılımını dikkate alarak emtia fiyatlarının fahiş artışını durdurmak için gerekli tedbirleri almak pozitif etkiyi artıracaktır. Hem bir işveren olarak hem de İzmir’e vekil olarak hizmet etmiş biri olarak; dünyada da yaşanan bu krizi devlet ve millet birlikteliği ile ülkemizin menfaati doğrultusunda yeneceğimize inancım tamdır” ifadelerini kullandı.

EMEKLİLERİN MAAŞLARINI DA ASGARİ ÜCRETE SABİTLEYELİM

Emekli maaşlarında da bir düzenlemeye gidilmesi gerektiğini vurgulayan Koç, “Gelir dağılımda eşitliği sağlamak adına bu ülkeye emek vermiş, hizmet etmiş emeklilerimizin de daha rahat ekonomik şartlara kavuşması için en düşük gelir seviyesine sahip olan emekliler öncelikli olmak şartıyla asgari ücret seviyesine getirilmesi hakkaniyet adına çok önemlidir, bu çözüm birlik ve beraberliğimizi pekiştirir” diye konuştu.