Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki söz düellosuyla eleştirinin dozu her geçen gün artarken Kınık’ta muhalefet yapması gerekenler avukatlık yapıyor. AK Partili Sadık Doğruer’in başkanlığını yaptığı Kınık Belediyesi’nin avukatı İYİ Parti Kınık İlçe Başkanı Olcay Oral. 2014’te AK Parti’den seçime girerek Kınık Belediye Başkanlığını kazanan Sadık Doğruer göreve geldikten kısa süre sonra o dönem Demokrat Parti’de siyaset yapan Olcay Oral’ı belediyenin avukatı olarak belirledi. Avukat Oral, 2020’nin Şubat ayında İYİ Parti Kınık İlçe Başkanlığı’na atandı. Siyasette rakip olan taraflar, ticari birlikteliklerini sürdürdü.

DAVALARA GİRMEYE DEVAM EDİYOR

Oral’ın İYİ Parti Kınık İlçe Başkanı olduktan sonra da AK Partili Kınık Belediyesi’nin avukatlığını yapmaya devam etmesi Kınık’taki Millet İttifakı mensupları arasında rahatsızlık yarattı. Konuyla ilgili şikayetler İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir İl Başkanlıklarına iletildi. Millet İttifakı mensuplarının İYİ Partili İlçe Başkanı Oral’ın, belediye ile olan ticari ilişkisinden dolayı, ilçede aktif muhalefet yapılmadığını hatta Doğruer’in de ilçedeki muhalefeti kırmak amacıyla böyle bir yöntem uyguladığı iddiaları gündeme geldi.

ORAL: ELİMDE DOSYA VAR YENİ İŞ ALMIYORUM!

Kınık Belediyesi’nin avukatlığını yapan İYİ Partili Oral, Gündeme Bakış’ın konuyla ilgili sorularını şöyle yanıtladı:

“Elimdeki iki dosya var. Yeni iş almıyorum. Geçmişten gelen devam eden dosyalara bakıyorum. Çoğu ölümlü kazalar. Benim takip etmem hukuken daha uygun. Belediyenin yeni bir avukatı var. Bendeki dosyalardaki vekalet görevimi sürdürüyorum.”

Oral, Gündeme Bakış’ın “Bu konuda eleştiri alıyor musunuz?” sorusuna İYİ Partili Oral, “Eleştiri almıyorum. Ben sadece eski dosyalarla ilgileniyorum. Belediye yeni bir avukat aldı” açıklamasında bulundu.  

O FOTOĞRAF TARTIŞMA YARATTI

Öte yandan, İYİ Parti İlçe Başkanı Olcay Oral’ın AK Parti Kınık İlçe Başkanlığı ve belediyenin düzenlediği etkinliklere katıldığına yönelik iddialar da ilçede tepkilere neden oldu. Oral'ın AK Parti'nin etkinliğine katıldığı iddia edilen fotoğraf ilçede whatsapp gruplarında hızlı bir şekilde yayıldı. Oral bu konuda yaptığı açıklamada ise, "Bu çirkin bir saldırı. Biz ilçe yönetimi olarak AK Parti'nin daveti üzerine kongreye arkadaşlarımla birlikte katıldık ve bunu sosyal medya hesabımızdan paylaştık. Bana karşı bir saldırı hareketi var. Bu fotoğrafın bu şekilde kesilerek yayılması art niyetli" dedi. 

İYİ Parti İlçe Başkanı Oral, fotoğrafının kesilerek yayılmaya çalıştığını söyledi. AK Parti kongresine yönetim kurulu üyeleriyle katıldığını ifade etti.