Edinilen bilgiye göre, Gökova Mahallesi, Kozlukuyu mevkiindeki sık ormanlık alanda gece saatlerinde yangın başladı. Yapılan ihbar üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Rüzgarla birlikte etkisini arttırarak sürdüren ve geceyi aydınlatan alevleri söndürmek için ekiplerin karadan müdahalesi sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.

Havanın aydınlanması ile birlikte hava araçları da bölgeye sevk edildi. Yangın bölgesinde 8 helikopter, 5 uçakla hava müdahalesi başlarken, karadan da 37 arazöz, 19 su ikmal aracı, 6 dozer, 400 yangın söndürme işçisi müdahalesi devam ediyor.

Muğlada orman yangını Valilik duyurdu: Kontrol altına alındı

YANGIN YERLEŞİM YERLERİNE YAKIN

Yangına müdahale başlarken, yangının yerleşim yerlerine yakın olduğu öğrenildi.

7 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla'nın Ula ilçesi Gökova Mahallesi yakınlarında saat 01.50'de çıkan orman yangınına ilk müdahale 02.04'te yapıldı. 5 uçak, 15 helikopter, 90 arazöz, 8 dozer ve 590 orman işçisinin katıldığı söndürme çalışmalarıyla alevler 7 saat içerisinde kontrol altına alındı. Muğla Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Sabaha kadar süren yangınla mücadele çalışmalarının neticesinde Gökova Kozlukuyu yangını kontrol altına alınmıştır. Karadan ve havadan yangınla mücadele çalışmalarında fedakarca görev yapan ekiplerimize teşekkür ediyoruz" denildi.

50 HEKTAR ORMAN ZARAR GÖRDÜ

Muğla'nın Ula ilçesi Gökova Mahallesi yakınlarında çıkan ve 7 saatte kontrol altına alınan yangında, 50 hektar ormanın zarar gördüğü bildirildi. Bölgede havadan ve karadan soğutma çalışmalarını sürerken, yangının çıkış nedeni araştırılıyor. İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yangınla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.