Dokuz Eylül Üniversitesi (DEU) tüm dünyaya yayılan Kovid-19 ile mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında üniversite bünyesinde şeffaf maske üretilerek Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi çalışanlarına dağıtımı yapıldı.
Üretilen maskelerin kullanımda kolaylık ve konfor sağlayacak şekilde geliştirildiğini belirten Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Hastanemizde sağlık çalışanlarımızı Kovid-19 riskinden korumak, kullanımda kolaylık ve konfor sağlamak amacıyla geliştirdiğimiz yeni tip koruyucu şeffaf maskelerin üretim ve dağıtımına başladık. Sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyoruz” dedi.

“KOLONYA ÜRETİLDİ”
Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesinde yeni tip korona virüsten korunma ve yayılım hızını yavaşlatmada etken maddeler arasında yer alan kolonya da üretildi. Üretilen kolonyanın üniversite mensuplarına dağıtılacağını bildiren Rektör Hotar, “Kovid-19’un ortaya çıkardığı riskleri azaltmak amacıyla şeffaf koruyucu maske, dezenfektan, tek kullanımlık önlük, tulum ve çarşafın ardından Meslek Yüksek Okulu’nda kolonya ürettik. Kolonyaları kısa sürede mensuplarımıza dağıtacağız” açıklamasında bulundu.