GÜNDEME BAKIŞ- Zorlu Holding Çankaya’daki Orkide Alışveriş Merkezi’nin yerine yapmayı planlandığı gökdelenle ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, proje için ruhsatın kesildiğini açıklayarak, “O bölgede yüksekliği 159 metreden 131 metreye düşürdük. Yapılacak projeler Hilton’un yüksekliğini geçemeyecek. Kentin siluetini bozacak her türlü projeye karşı olduğumuzu defalarca ifade ettik. Onun için Hilton'u referans aldık. Yeni projeler Hilton’u geçmesin dedik. Buna göre bir karar aldık. Projeyi yapacak firma da kabul etti. Anlayışla karşıladılar” dedi.

 

SERZENİŞTE BULUNMAKTAN BAŞKA YAPABİLECEĞİMİZ BİR ŞEY KALMADI
Konuyla ilgili TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı İlker Kahraman’dan açıklama geldi. Kahraman, “Kent siluet açısından Mimarlar Odası olarak tavrımız net oldu. Kent mimarisi olarak bu konuyu doğru bulmuyoruz. Yapan her ne kadar ruhsatı aldıysa da bunun kente yapacağı etki sebebiyle tekrar değerlendirilmesi yönünde serzenişte bulunduk. Ama bu süreçte artık serzenişte bulunmaktan başka yapabileceğimiz bir şey kalmadı” dedi.

MAHKEME RUHSATA DAVA AÇMAYA YETKİMİZ OLMADIĞINA KARAR VERDİ
Kahraman, hukuki olarak sürecin dışında olduğunu kaydederek, “Biz daha önce ruhsata dava açtık. Mahkeme de bizim ruhsata dava açma yetkimizin olmadığına karar verdi. Bu nedenle konu dışında kaldık. Yükseklikle ilgili kararı verecek olan belediyenin kendisidir. 159 metrelik proje nedir, 131 metrelik proje nedir, bunlara bakmamız gerekiyor” diye konuştu.