Halime ERDOĞAN / GÜNDEME BAKIŞ - Siyasi partiler seçim startını verdi. Parti genel başkanları miting ve il ziyaretlerini gerçekleştirirken, il başkanlıkları da saha çalışmaları, üye katılımları ve sandık görevlileri belirleme noktasında hummalı bir sürece giriş yaptı.

İZMİR 4 GENEL BAŞKAN AĞIRLADI
İzmir ardı ardına 4 siyasi partinin genel başkanını ağırladı. İlk olarak Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İzmir'e gelerek Seferihisar'da gerçekleştirilen 2022 Efes tatbikatını yerinde izledi. Erdoğan, tatbikatın ardından İl Başkanlığı'nın Gaziemir Fuar İzmir'de düzenlediği genişletilmiş il danışma kurulu toplantısına katıldı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ise PM Üyeleri ile birlikte İzmir'e 3 günlük çıkarma yaptı. Kılıçdaroğlu İzmir ziyareti kapsamında Ödemiş'te çiftçi buluşması, Buca Sanayi Sitesi Ziyareti, Konyalılar buluşması, Rumeli ve Balkan Göçmenleri Buluşması, Muhtarlar buluşması ve Gençlik buluşması yaparak, partisinin İzmir İl Örgütüne katılım sağlayan 3 bin yeni üyeye rozet taktı. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da İzmir'i ziyaret eden liderler arasında yer aldı. Karamollaoğlu, partisinin Konak İlçe Kongresine katıldı, saha çalışmaları yaptı. Karamollaoğlu ve Kılıçdaroğlu İzmir'in Konak İlçesi'nde objektif karşısına geçti.

AK PARTİ MKYK'DA 14 MAYIS GÜNDEMİ
Türkiye'nin 2 büyük siyasi parti lideri Erdoğan ve Kılıçdaroğlu, İzmir'den önemli mesajlar verdi. Mesajların ana teması ise seçimdi. Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na "Ya adaylığını ya da adayını açıkla" çağrısında bulunurken, Kılıçdaroğlu ise "Seçim tarihini açıkla" çıkışında bulundu. Erdoğan, seçimler için 2023 yılının Haziran ayını işaret etse de, AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu'nun gündeminde seçimler için 14 Mayıs tarihinin öne çıktığı iddia edildi. 

SANDIK GÖREVLİLERİ BELİRLENDİ
 Türkiye'nin gündeminde seçim tarihi ve siyasi partilerin Cumhurbaşkanı adaylarına yönelik tartışmalar sürerken, parti mutfaklarında sandık görevlilerinin belirlenmesi, sandık güvenliği eğitimi gibi seçime yönelik çalışmalar neredeyse tamamlandı.

MİLLETVEKİLİ LİSTELERİ İÇİN KOLLARI SIVADILAR
Siyasi parti genel merkezlerinin, sandık görevlilerinin ardından milletvekili listeleri üzerinde çalışmaya başladığı öğrenildi. Bu kapsamda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in geçtiğimiz günlerde yapılan İl Başkanları toplantısında, "Milletvekili aday adayı olmak isteyen il başkanları istifa etsin mi" sorusunu yanıtlayarak "Partimize yararlı olduğunu düşünüyorsanız yapın" dediği aktarıldı.

CHP'DE GENELGE HAZIRLIĞI
CHP Genel Merkezi'nde ise, konunun MYK'da bir defa gündeme geldiği ve istifalara olumlu bakıldığı öğrenildi. Konunun bir sonraki MYK toplantısında tekrar gündeme alınacağı ve karara bağlanacağı aktarıldı. Temmuz ayı içinde milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının görevlerinden istifa etmesine yönelik genelgenin il başkanlıklarına tebliğ edilmesi ve istifaların istenmesi bekleniyor.

AK PARTİ "ARALIK" AYINI İŞARET ETTİ
AK Parti Genel Merkezi'nin ise, milletvekili adayı olmak isteyen il ve ilçe başkanlarının istifası için Kasım-Aralık ayını işaret ettiği ifade edildi.

İZMİR İL BAŞKANLARI NE YAPACAK?

Parti kulislerine yansıyan bilgilere göre, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel'in milletvekilliği adaylığına kesin gözüyle bakılırken, istifa genelgesinin ardından istifa etmeyeceği, CHP Liderli Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşeceği ve Kılıçdaroğlu'nun isteği doğrultusunda hareket edeceği belirtiliyor. Geçtiğimiz yıllarda milletvekili olarak görev yapan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'nin ise tekrar milletvekili olmak istediği aktarılırken, Sürekli'nin yakın çevresine "Ben aday olmayacağım, Genel Merkez beni aday gösterirse varım" dediği konuşulanlar arasında yer alıyor. İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar'ın da milletvekili olmak için istifa edeceği dile getirilirken, MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin'in ise MHP Lideri Devlet Bahçeli ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'ın talimatları doğrultusunda hareket edeceği aktarıldı.