GÜNDEME BAKIŞ - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılara bırakırsak, en doğrusu bu olacak. Ancak hiç bırakmıyoruz. Herkes Ada’nın bir tarafından çekiştiriyor. Ben bunu doğru bulmuyorum. Kıbrıs’ın jeopolitik önemini falan bir kenara koyup, adayı Kıbrıslılara bırakmak lazım. Kaderlerini kendileri belirlemeli. Ben iki halkın barış içinde yaşamalarından, birlikte karar üretmesinden yanayım” sözleri büyük yankı buldu.

MHP’Lİ ŞAHİN’DEN TEPKİ!
MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin, Soyer’in açıklamalarına tepki gösterdi. Şahin, “Ekrem İmamoğlu Beylikdüzü Belediye başkanı iken Rum Başpiskopos 3. Makarios'un heykelini dikti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı oldu. Soyer, tam da Avrupa’nın ve Amerika’nın Türk düşmanlığı yaptığı şu günlerde bir şeyler söylüyor. İzmir’in belediye başkanı çıkmış, “Kıbrıs’ı Kıbrıslılar yönetmeli’ diyor. Soyer sen kime mesaj veriyorsun? Sen daha ne olmak istiyorsun? Belli ki başka bir şey olmak istiyor. Anlaşılan İzmir Büyükşehir Belediye başkanlığı kendisini kesmemiş. Belli ki Türk’e laf söyleyenler, Rum’dan yana olanlar bir şey oluyor. Kendisi bir yerlere mesaj veriyor” dedi.  

BUNLARI BIRAK İZMİR’E BAK
Şahin, Soyer’in İzmir’in sorunlarını çözmeye yönelmesi gerektiğini vurguladı. Şahin, “İzmir’in sorunlarını dağ gibi. İzmirlilerin ondan beklentisi bu sorunları çözmesi. İzmirliler bunun için kendisine oy verdi. Ancak Soyer, yaptığı farklı açıklamalarla gündeme gelmekte ve boyundan büyük laflar etmektedir” dedi.